SPORT

Sorana Cîrstea, victorie incredibilă la Indian Wells. Românca s-a calificat în sferturi după ce a învins-o pe Caroline Garcia

Sorana Cîrstea victorie incredibilă la Indian Wells. Românca s-a calificat în sferturi după ce a învins-o pe Caroline Garcia
sursă foto: Facebook.com

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea a avut miercuri noaptea un rezultat fabulos la turneul american Indian Wells, acolo unde a eliminat-o pe Caroline Garcia, numărul 5 mondial, şi s-a calificat în sferturile de finală. Mai mult, în următoarea etapă, ea o va întâlni pe cea mai bună jucătoare la ora actuală, poloneza Iga Swiatek.

Sorana Cîrstea, victorie incredibilă la Indian Wells. Românca s-a calificat în sferturi după ce a învins-o pe Caroline Garcia

Sorana Cîrstea, numărul 83 mondial, s-a calificat în sferturi la Indian Wells, după ce a învins-o, miercuri, pe sportiva franceză Caroline Garcia, locul 5 WTA, scrie news.ro.

Cîrstea s-a impus cu scorul de 6-4, 4-6, 7-5, după un meci care a durat două ore şi 23 de minute. Este pentru prima oară când Cîrstea se impune în faţa lui Garcia, după ce a pierdut precedentele două întâlniri. De asemenea, este pentru prima oară când ajunge în sferturi la Indian Wells.

Sorana Cîrstea a reuşit prima victorie în faţa unei jucătoare din Top 5 mondial, după succesul împotriva Karolinei Pliskova la Beijing, în 2007. Pentru accederea în sferturi, Cîrstea va primi 184.465 de dolari şi 215 puncte WTA.

Iga Swiatek, adversara lui Cîrstea din sferturile de finală

După ce a eliminat-o pe Bianca Andreescu, Iga Swiatek a trecut şi de Emma Răducanu şi este în sferturi la Indian Wells. Totuși, următoarea adversară este tot o româncă, Sorana Cîrstea.

Iga Swiatek, numărul 1 mondial, s-a calificat, miercuri, în sferturi la Indian Wells, după ce a trecut de britanica Emma Răducanu, locul 77 mondial, scor 6-3, 6-1, după o oră şi 23 de minute.

În turul precedent, Swiatek a trecut de canadianca Bianca Andreescu, ai cărei părinţi sunt români. Swiatek nu scapă de românce nici în sferturi, când va juca împotriva Soranei Cîrstea, locul 83 mondial, care a trecut de sportiva franceză Caroline Garcia, în trei seturi, scor 4-6, 6-4, 7-5.

Cîrstea şi Swiatek s-au mai întâlnit o singură dată, în 2022 la Australian Open, când poloneza s-a impus în trei seturi.