NEWS

Sute de percheziții în toată România, în dosare de evaziune fiscală, camătă, înșelăciune și șantaj. Acțiuni în forță ale poliției inclusiv în București

Sute de percheziții în toată România în dosare de evaziune fiscală camătă înșelăciune și șantaj. Acțiuni în forță ale poliției inclusiv în București
Sute de percheziții în toată România, în dosare de evaziune fiscală, camătă, înșelăciune și șantaj. Acțiuni în forță ale poliției inclusiv în București sursa foto: Politia Română

Ultimele informații oficiale arată că peste 150 de percheziţii au loc marţi dimineaţă în Bucureşti şi în mai multe judeţe, în cadrul a 34 de acţiuni vizând infracţiuni de evaziune fiscală, de mediu, cde ontrabandă, de corupţie, de înşelăciune, şantaj şi camătă.

”La data de 28.05.2024, în cadrul unei operaţiuni de amploare coordonate de PICCJ, IGPR şi DGA, s-au desfăşurat 34 de acţiuni concentrate pentru combaterea infracţiunilor de evaziune fiscală, infracţiunilor de mediu, contrabandei, corupţiei, contrafacerii, delapidării, înşelăciunii, şantajului şi cametei. În total, au fost efectuate 153 de percheziţii, iar autorităţile au emis 47 de mandate de aducere în diverse oraşe din ţară”, potrivit anunţului autorităţilor”, anunță autoritățile.

Percheziţii în Bucureşti, Bihor şi Bacău, în dosare de evaziune fiscală

În Bucureşti, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR, au pus în aplicare 7 mandate de percheziţie şi 24 de mandate de aducere într-un dosar privind evaziunea fiscală. De asemenea, în alt dosar similar, procurorii şi poliţiştii au efectuat o percheziţie şi un mandat de aducere, investigând un prejudiciu de aproximativ 525.000 lei.

Într-un alt caz, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi poliţiştii din cadrul IGPR au desfăşurat 21 de percheziţii domiciliare într-un dosar ce vizează infracţiuni de fals informatic şi înşelăciune, cu un prejudiciu total estimat la peste 1.000.000 lei.

Înşelăciunea şi bancruta frauduloasă în Bihor

În judetul Bihor, Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi SICE Bihor au demarat o anchetă în urma căreia au fost efectuate 3 percheziţii într-un dosar privind înşelăciunea şi bancruta frauduloasă, cu un prejudiciu de aproximativ 3.200.000 lei.

În plus, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău şi ofiţerii de poliţie din cadrul SICE Bacău au desfăşurat 6 percheziţii domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la peste 1.000.000 lei.

Într-o altă cauză, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu şi SICE Sibiu au efectuat 2 percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 150.287 lei.

Percheziții în operațiunile împotriva infracţiunilor de mediu se extind în mai multe judeţe, coordonate de PICCJ si IGPR

Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu şi SICE Giurgiu au intensificat acţiunile împotriva infracţiunilor economice şi de mediu, desfăşurând percheziţii într-un dosar penal complex. Autorităţile au pus în aplicare 6 mandate de percheziţie în Giurgiu şi unul în Ilfov. În cadrul investigaţiei, se pare că o societate comercială nu a achitat contribuţia obligatorie la fondul de mediu şi a omis, în parte, să evidenţieze în actele contabile operaţiunile comerciale efectuate. Prejudiciul estimat în acest caz se ridică la 4,83 milioane de lei.

Într-o altă acţiune, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SAESP Sibiu, a efectuat o percheziţie domiciliară la sediul unei societăţi comerciale, precum şi în anexele imobilului. Scopul operaţiunii a fost identificarea deşeurilor periculoase colectate ilegal, a bunurilor obţinute prin incendiere şi a urmelor acestor fapte. Există informaţii că o societatea comercială din judeţul Sibiu, ar fi incendiat deşeuri pentru a recupera metale neferoase.

Obiectul dosarului vizează săvârşirea infracţiunilor de colectare, transport şi valorificare a deşeurilor, cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu. Faptele sunt prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. b) din OUG 92/2021 privind regimul deşeurilor, referitoare la neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, valorificare sau eliminare a deşeurilor periculoase.

Contrafacerea a fost ţinta unor acţiuni simultane în mai multe judeţe.

Procurorii din cadrul PICCJ, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DICE, au efectuat 5 percheziţii în municipiul Bucureşti într-un dosar penal privind infracţiuni de evaziune fiscală şi contrafacere.

În paralel, PJ Focşani şi SICE Vrancea, precum şi PJ Satu Mare şi SICE Satu Mare, au desfăşurat câte 3 percheziţii fiecare în alte dosare penale privind infracţiuni de contrafacere.

Acțiuni în dosare de înşelăciune

– PJ Satu Mare şi Serviciul de Investigatii Criminale au desfăşurat 4 percheziţii în judeţele Galaţi şi Prahova pentru înşelăciune, cu un prejudiciu de 95.000 euro, reţinându-se că persoana vătămată, în cursul lunii octombrie 2023, a fost indusă în eroare de către o persoană identificată pe internet care avea pagina cu numele „Măicuţa Beatrice”, şi care afirma că poate ajuta persoanele în orice problemă de viaţă, dezlegare de farmece, vindecare alcoolici şi alte aspecte. Pentru că persoana vătămată avea probleme cu persoana cu care convieţuieşte, a contactat persoana din anunţ, fiind determinată să-i dea în schimbul promisiunilor că o va ajuta, suma de aproximativ 87.600,00 euro (80.000,00 euro şi 38.000,00 lei) în perioada 06.11.2023-08.03.2024.

– PT Iaşi şi SICE Iaşi au pus în aplicare 6 mandate de percheziţie şi 1 mandat de aducere în dosarul penal privind înşelăciunea cu un prejudiciu de aproximativ 5.400.000 de lei.

– PJ Slobozia şi SICE Ialomiţa au efectuat 6 percheziţii şi 2 mandate de aducere într-un dosar privind înşelăciunea în domeniul asigurărilor.

– PJ Întorsura Buzăului şi SICE Covasna au desfăşurat 3 percheziţii şi 2 mandate de aducere într-un dosar privind înşelăciunea şi folosirea cu ştiinţă a actelor unei societăţi radiate.

Obţinerea ilegală de fonduri

– PT Bihor şi SICE Bihor au efectuat 4 percheziţii în judeţele Cluj şi Bihor, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi SICE Alba au desfăşurat 27 de percheziţii şi 3 mandate de aducere într-un dosar privind obţinerea ilegală de fonduri. În cursul anului 2019, două societăţi comerciale, prin prezentarea de documente false, au obţinut de la Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii finanţare nerambursabilă prin Programul Start Up Nation 2018, cauzând un prejudiciu de 197.626, 90 lei.

Infracţiuni de şantaj cu percheziții domiciliare în București

– PJ Sector 2 Bucureşti şi DGPMB – SIC 2 au efectuat 3 percheziţii în municipiul Bucureşti, vizând 5 persoane cercetate pentru şantaj. În perioada 01.01.2024-prezent, mai multe persoane au oferit împrumuturi cu dobândă fără a fi autorizate în acest sens, context în care, în vederea recuperării sumelor de bani împrumutate şi a dobânzilor aferente, au exercitat acte de constrângere asupra persoanelor împrumutate. Totodată, în perioada martie-aprilie 2024, una dintre persoanele vizate a condus pe drumurile publice de cel puţin 114 ori un autoturism fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Infractiuni de corupţie si de serviciu

Eforturile de coordonare între PICCJ şi DGA s-au materializat într-o acţiune operativă desfăşurată la Turda, unde au avut loc două percheziţii într-o cauza privind o infracţiune de abuz în serviciu în cazull unor funcţionari publici din cadrul Ocolului Silvic.

”În a doua zi a operaţiunii coordonate împotriva criminalităţii economice şi financiare, de mediu şi împotriva corupţiei, eforturile comune ale PICCJ, IGPR şi DGA continuă să se intensifice. Aceste acţiuni extinse îşi propun să garanteze siguranţa cetăţenilor prin combaterea infracţiunilor şi asigurarea aplicării legii în mod eficient, punând astfel accentul pe protejarea comunităţii şi asigurarea unui mediu sigur pentru toţi cetăţenii”, transmit autorităţile.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie. Baciu: „Majorările vor fi spectaculoase”
Cine sunt românii ale căror pensii vor crește și cu 90%, de la 1 septembrie....
Cui aparține, de fapt, terenul de sub casă. Milioane de români sunt în această situație. Puțini știu ce au de făcut
Cui aparține, de fapt, terenul de sub casă. Milioane de români sunt în această situație....
Ce a provocat
Ce a provocat "cea mai mare pană IT din istorie" şi cât va dura repararea...
Localitățile din România care au fost șterse de pe hartă. Aveau nume bizare și stârneau amuzamentul tuturor. Ce s-a întâmplat cu oamenii care locuiau acolo
Localitățile din România care au fost șterse de pe hartă. Aveau nume bizare și stârneau...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Zodiac chinezesc pentru duminică, 21 iulie 2024. Vești bune pentru Maimuță
Zodiac chinezesc pentru duminică, 21 iulie 2024. Vești bune pentru Maimuță
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire adevărată
Cele mai norocoase zodii în toamna 2024. Vor avea parte de mulți bani și iubire...
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Vladimir Putin a ordonat retragerea. Umilință pentru Rusia: A însemnat o batjocură
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Bătaie între Harry și William. Până unde s-a ajuns
Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia
Avertismentul comandantului suprem al forţelor NATO din Europa: Chiar şi după războiul din Ucraina, Europa...
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
ANAF scoate tunurile grele şi face controalele masive, după ce luna trecută a realizat aproape 6.000 de verificări. Cine sunt cei vizaţi de aceste controale?
ANAF scoate tunurile grele şi face controalele masive, după ce luna trecută a realizat aproape...
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu Ianis Hagi. Fanii au reacționat imediat. ”Atât de puri”
Ce a apărut pe contul de Instagram al Elenei, la câteva zile după nunta cu...