WORLD

Țara care renunță la alocația pentru copii. Zeci de mii de românii sunt afectați

Țara care renunță la alocația pentru copii. Zeci de mii de românii sunt afectați
Foto: Pinterest
19 sept. 2023 | 00:01

Țara care renunță la alocația pentru copii în plină criză este Germania, unde lucrează aproximativ un milion de români, iar aceștia vor fi direct afectați de măsurile guvernului. Alocația va fi înlocuită de o altă formă de ajutor social.

Românii care muncesc în această țară ar trebui să știe că nu vor mai avea alocație pentru copii. Se va întâmpla din 2025.

Va apărea însă va fi o altă formă de ajutor social, iar oamenii pot aplica online pentru acesta.

Țara care renunță la alocația pentru copii. Aceasta va fi înlocuită cu așa-numitul ”ajutor de bază”

Ajutorul de bază pentru copii va fi introdus din 2025. Acesta va înlocui alocația pentru copii și toate prestațiile relevante pentru copii vor fi combinate într-un singur sprijin central. Milioane de familii ar trebui să poată accesa cu ușurință aceste beneficii.

Practic, până la 5,6 milioane de copii expuși riscului de sărăcie și familiile acestora vor primi servicii mai rapid, ușor și direct.

Avantajul este că toate prestațiile anterioare referitoare la copii ar trebui să fie combinate într-un singur serviciu.

Ajutorul va cumula o sumă de bani independentă de venit, adică fosta alocație pentru copii (Kindergeld), dar și o alocație suplimentară pentru copii. Această componentă este eșalonată în funcție de vârsta copilului și de veniturile părinților.

În acest scop, alocația anterioară pentru copii va fi dezvoltată în continuare și copiii ai căror părinți beneficiază de prestație de cetățean sau de asistență socială vor fi incluși și în această prestație nou concepută, scrie ziarulromanesc.de.

Ajutorul de bază pentru copii se poate obține online

Guvernul federal vrea să ofere 2,4 miliarde de euro pentru ajutorul de bază pentru copii. Noua prestație ar trebui solicitată online.

Dacă nu doriți acest lucru, puteți depune cererea și local la fondul de familie responsabil. În viitor, va exista un singur punct de contact pentru toate prestațiile pentru copii – Serviciul pentru Familie al Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Aceasta înseamnă că toți copiii sunt tratați în mod egal, indiferent de statutul de muncă al părinților.

În plus, este în curs de dezvoltare un așa-numit control de bază al noului ajutor pentru copii.