Sunt o mulțime de legume și fructe de toamnă pe care ar trebui să le consumi cât mai des. Ele îți pot întări imunitatea, un lucru importat pentru sezonul rece care se apropie.
Ele pot conține substanțe nutritive care ajută organismul să lupte mai ușor în caz de vreo posibilă răceală sau altceva.
Mere
Știm foarte bine că sunt extrem de sănătoase, conțin antioxidanți. De asemenea, le putem consuma pe tot parcursul anului, fără probleme. Au și vitamina C, care e benefică. Când sunt consumate cu coajă devin o sursă de fibre, scăzând și nivelul de colesterol.
Struguri
Reprezintă unele dintre cele mai adorate fructe din această perioadă. Au o mulțime de beneficii asupra organismului nostru. Ajută la protejarea sistemului cardiovascular, la protejarea articulațiilor, dar și la reducerea inflamațiilor din corp.
Gutui
Stimulează pofta de mâncare, previn anemia și ne țin departe de răceli. Sunt foarte sărace în sodiu, conțin vitamina C, întărind imunitatea, potrivit Sfatul medicului.
Prune
Se pare că ar conține cei mai mulți antioxidanți, fiind și sursă importantă de vitaminele A, C și K, fibre și potasiu. Trebuie să le includeți în dieta voastră zilnică, de ce nu…
Ardei
Nu contează dacă sunt ardei grași sau gogoșari. La fel de buni sunt toți, și nu ne referim doar la gust, ci și la proprietăți. Sunt recomandați pentru o bună funcționare a sistemului digestiv, pentru reducerea colesterolului rău etc.
Varza
Este un puternic antioxidant natural, care ne poate feri de diverse probleme ale aparatului respirator.
Sfecla roșie
Este un adevărat energizant natural. Se datorează, bineînțeles, vitaminelor B și C, dar și fierului, potasiului, magneziului.
Cătina
Nu puteam uita de cătină, normal. O puteți consuma alături de miere de albină. Puneți la frigider și luați în fiecare zi câteva lingurițe.
Praz
Foarte sărac în calorii, deci poate fi consumat chiar de oricine. Nu trebuie să lipsească din dieta zilnică. Regăsim calciu, magneziu, zinc și mangan.
Dovleac
El este bogat în betacaroten. Are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante. Chiar și semințele sunt precum o mină de aur pentru noi. Sunt bogate în acizi grași Omega -3.