De multe ori te întrebi ce greșeli sunt făcute când pregătești peștele acasă, deoarece nu iese exact cum ți-ai dorit. Uneori prea uscat, alteori cu un gust fad.
Există mai multe cauze, iar pentru asta orice sfat este binevenit pentru a nu mai repeta ceea ce faci greșit. Un pește va ieși ca la carte dacă respecți anumite trucuri.
Nu ai încins foarte bine tigaia
Într-adevăr. Peștele e foarte ușor de pregătit și de cele mai multe ori preferăm să-l gătim că se face într-un mod rapid. Cu toate acestea, trebuie să ai răbdare să lași tigaia să se încingă foarte bine. Un sfat aici ar fi să lași uleiul să strălucească, nu să fumege. O tigaie prea încinsă va face ca acesta să iasă gătit inegal, dar să se și lipească.
Pui fileurile cu carnea în jos
Să începi să gătești peștele cu partea cu pielea în sus nu pare că ar trebui să conteze atât de mult. Dar contează – foarte mult. Prima parte a fileului tău tinde să se gătească mai mult decât a doua parte, iar pielea groasă și grasă ajută la protejarea cărnii delicate, potrivit Libertatea. Dacă nu îți place pielea, nu e nicio problemă. O poți îndepărta când peștele este gata.
Îl întorci de mult prea multe ori
Nu e nevoie să îl întorci de o mulțime de ori sau să îl înțepi. Lasă prima parte să se gătească până când se desprinde uniform, întoarce-l o dată până când a doua parte face același lucru și apoi oprește-te.
Gătești peștele prea mult
Gătitul în exces este cea mai întâlnită greșeală pe care o fac oamenii atunci când gătesc acest aliment. Este și cea mai rea, deoarece peștele care rămâne prea mult timp în tigaie devine tare, uscat și fără gust.
Ai pus prea multă sare în marinată
Sarea este importantă. Totuși, lăsând fileul să stea în marinată prea sărată, acesta va ieși mult prea moale.