SPORT

Tragedie pe terenul de hochei. Un jucător a murit pe teren

Tragedie pe terenul de hochei. Un jucător a murit pe teren
SURSĂ FOTO: ESP

O tragedie fără margini s-a petrecut pe terenul de hochei din Marea Britanie.

Un jucător de la echipa engleză Nottingham Panthers a murit după ce o patină i-a tăiat gâtul. Drama s-a petrecut în fața a 8.000 de oameni.

Un jucător de hochei a murit pe teren

Adam Johnson, în vârstă de 29 de ani, legitimat la Nottingham Panthers juca sâmbătă într-un meci de cupă împotriva celor de la Sheffield Steelers, când a fost lovit în gât de lama unei patine. Când mai erau aproximativ 6 minute din a 2-a repriză, Johnson a fost implicat într-un duel pentru puc la mijlocul terenului și a fost lovit în zona gâtului de patina unui adversar care a avut o intervenție stranie, ridicând piciorul la nivelul capului americanului. Sportivul de la Nittingham a început să sângereze abundent, dar s-a ridicat singur și a pornit spre banca echipei sale. L-a scurt timp și-a pierdut cunoștința și medicii nu i-au mai putut salva viața pentru că a pierdut foarte mult sânge.

„Panterele ar dori să transmită gândurile noastre și condoleanțe familiei lui Adam, partenerei sale și tuturor prietenilor săi în acest moment extrem de dificil”, se arată în comunicat. „Adam, numărul nostru 47, nu a fost doar un jucător remarcabil de hochei pe gheață, ci și un coechipier grozav și o persoană incredibilă, cu toată viața în față”.

Liga de Elită de Hochei pe Gheață (EIHL) din Marea Britanie a confirmat că a amânat toate meciurile de duminică în urma „știrilor profund supărătoare”.

„Nu mă pot opri să mă gândesc la toți cei care au fost traumatizați de ceea ce s-a întâmplat, în special la cei ale căror vieți s-au schimbat într-o clipă”, a scris pe Twitter un spectator care se afla în tribune în timpul meciului.

Johnson a jucat anterior 13 meciuri pentru Pittsburgh Penguins din NHL în sezoanele 2018-2019 și 2019-2020. De asemenea, a jucat două sezoane la Universitatea din Minnesota Duluth.

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele