NEWS

Traian Băsescu, ultimele dezvăluiri după internarea în spital: Eu am fost un singuratic

Traian Băsescu ultimele dezvăluiri după internarea în spital Eu am fost un singuratic
sursă: captură video Antena 3

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit joi seara, la România TV, despre starea sa de sănătate și despre planurile de viitor. Mai mult, acesta a făcut referiri la cariera de politician și la situația din Ucraina.

Traian Băsescu, ultimele dezvăluiri după internarea în spital: Eu am fost un singuratic

Fostul președinte a povestit că a fost un om singuratic, care nu a avut prea mulți prieteni.

„Toţi au tipul ăsta de formulare, „apropiaţi ai lui Băsescu”… Eu am fost un singuratic, nu am avut un cerc de prieteni. Singurul care mi-a dat o funcţie a fost Petre Roman. Restul funcţiilor pe care le-am avut, am fost ales. Nici nu am un număr de telefon la care să sun ca să cer ajutor. Nu am avut relaţii de confrerie în viaţa politică. Eu am dat funcţii, nu am primit. Am dat funcţii celor care am crezut că puteau ajuta la ce aveam de facut. Nu mi-a dat nimeni nimic„, a spus Traian Băsescu, la România TV.

De asemenea, fostul preşedinte a făcut referiri şi la starea sa de sănătate după intervenția medicală de la Bruxelles.

„N-am fost sub terapie intensivă. N-aveam cum să intervin în spaţiul public. Eram în birou la Parlamentul European când mi s-a făcut rău. A venit medicul de acolo, iar când au constatat că nu mă pot stabiliza au chemat salvarea. Eu am aflat la spital verdictul Înaltei Curţi„, a declarat acesta.

Băsescu, reacție după tensiunile din Ucraina

De asemenea, acesta a făcut o serie de declarații și despre războiul din Ucraina.

„Cred că ruşii vor continua au ca obiectiv să rupă teritorii din Ucraina, iar obiectivul lor major de a se întinde până la Chilia, va fi împiedicat de Mariupol şiu de Odesa. În 2014 au trebuit să oprească ofensiva tot la Mariupol. Ei s-au dus în nord ca să reducă capacitatea Ucrainei de a apăra sudul. Nu-l interesează Kievul.

Putin a avut dintotdeauna ca obiectiv refacerea URSS-ului. Eu nu am crezut niciodată că el va invada Ucraina. Era un om raţional, n-am crezut că va deveni ilogic. Ceva e în neregulă cu capacitatea lui de analiză. Ucraina nu-i nici Osetia, nici Abhazia.

Dacă eram preşedintele României, aş fi cerut armatei să transfere armament ucrainenilor. România trebuie să se apere în Ucraina. Dacă Ucraina cade, în avem vecini pe ruşi. Prin atacarea unei ţări NATO poate izbucni Al Treilea Război Mondial. Un Putin disperat o poate face„, a mai completat fostul președinte al României.