WORLD

Trump, în marș triumfal spre Capitoliu. A câștigat adunările electorale din Missouri, Michigan și Idaho

Trump în marș triumfal spre Capitoliu. A câștigat adunările electorale din Missouri Michigan și Idaho
sursa foto: Arhiva

Fostul președinte Donald Trump a câștigat sâmbătă adunările electorale republicane din Missouri, Michigan și Idaho, toate trei statele urmând să acorde delegați pentru nominalizarea prezidențială republicană.

Victorii în Missouri, Michigan și Idaho

Contracandidatul, fostul ambasador al ONU Nikki Haley este încă în căutarea primei sale victorii.

Trump a câștigat toți cei 54 de delegați republicani disponibili în Missouri, precum și toți cei 39 de delegați care au fost puși în joc sâmbătă în cadrul caucusurilor districtuale din Michigan. Acest lucru s-a adăugat la cei 12 delegați generali pe care Trump i-a câștigat marți în alegerile primare republicane din Michigan.

CBS News estimează că Trump a obținut, de asemenea, toți cei 32 de delegați în Idaho.

Trump, în marș triumfal spre Capitoliu

Cele trei victorii de sâmbătă au dus numărul de delegați ai lui Trump la 247 la nivel național, în timp ce Haley are 24 de delegați.

Următoarea competiție este caucus-ul republican de duminică din Districtul Columbia. Două zile mai târziu este Super Tuesday, când 16 state și Samoa Americană vor organiza alegeri primare în ceea ce va fi cea mai mare zi de vot din an în afara alegerilor din noiembrie. Trump este pe cale să își asigure nominalizarea câteva zile mai târziu.

Republicanii din Michigan, la convenția lor de sâmbătă de la Grand Rapids, i-au alocat lui Trump 51 dintre cei 55 de delegați prezidențiali republicani ai statului. Dar o parte semnificativă a forței de bază a partidului a lipsit de la adunare din cauza efectelor persistente ale unei dispute de luni de zile privind conducerea partidului.

Trump a câștigat detașat alegerile primare din Michigan marțea trecută, cu 68% din voturi, față de 27% pentru Haley.

Republicanii din Michigan au fost forțați să împartă în două părți alocarea delegaților după ce democrații, care controlează guvernul statului, au mutat Michiganul în rândul statelor cu primare anticipate, încălcând regulile naționale ale Partidului Republican.

Partidul Republican din Missouri a organizat sâmbătă adunările prezidențiale, oferind alegătorilor din stat singura lor șansă de a se pronunța asupra persoanei care ar trebui să reprezinte partidul pe buletinul de vot prezidențial din noiembrie.

Mihnea Tălău. Redactor la MediaFlux. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în decursul ... vezi toate articolele