NEWS

Un cercetător de la Harvard susține că Universul nostru a fost creat de o civilizație superioară

Un cercetător de la Harvard susține că Universul nostru a fost creat de o civilizație superioară
Un cercetător de la Harvard susține că Universul nostru a fost creat de o civilizație superioară
22 oct. 2021 | 10:15

Omenirea nu este altceva decât rezultatul unui experiment ştiinţific efectuat de o civilizaţie mult mai avansată și Universul nostru ar fost creat într-un laborator, de către o civilizație superioară – acestea sunt teoriile care care îl preocupa pe şeful Departamentului de astronomie de la Universitatea Harvard, Avi Loeb.

Într-un articol publicat în revista Scientific American, Avi Loeb își prezintă teoria potrivit căreia o civilizaţie cu tehnologie cuantică gravitaţională avansată a reuşit să se ridice la rangul de civilizaţie de clasă A şi să creeze universul nostru.

Clasificarea civilizaţiilor la scară cosmică face posibilă diferenţierea progresului tehnologic al acestora, susține cercetătorul.

Avi Loeb afirmă că „suntem o civilizaţie tehnologică de nivel scăzut, clasificată în clasa C la scară cosmică, deoarece nu suntem în stare să recreăm nici măcar condiţiile de locuit ale planetei noastre când soarele va muri”.


O civilizaţie de clasă A are capacitatea tehnologică de a recrea condiţiile cosmice care stau la originea existenţei sale şi, prin urmare, de a crea în laborator un univers, ca întreg, susține profesorul de la Harvard.

Pentru Abi Loev, teoria este singura care poate unifica „noţiunea religioasă a unui creator cu noţiunea gravitaţiei cuantice”.

Însă cea din urmă afirmație a lui Abi Loev vine împotriva raţionamentului antropogen convenţional, care este acela că universul a fost selectat pentru ca noi să existăm.

Mai mult, potrivit teoriei profesorului Abi Loev, de la Universitatea Harvard, ideea unui univers creat în laborator de o civilizaţie de clasă A ne retrogradează pe noi, ca omenire, la un statut de „civilizaţie care este cosmologic sterilă”, deoarece este incapabilă să recreeze condiţiile care au condus la existenţa sa.

De asemenea, profesorul Avi Loeb consideră că suntem departe de a progresa în clasificarea cosmică şi mai aproape de a retrograda la rangul D, pentru că tehnologiile noastre declanşează schimbări climatice care ne distrug habitatul natural.