NEWS

Un chihuahua de 23 de ani din statul american Ohio, este oficial cel mai bătrân câine în viață din lume

Un chihuahua de 23 de ani din statul american Ohio este oficial cel mai bătrân câine în viață din lume

Un chihuahua de 23 de ani din statul american Ohio, este oficial cel mai bătrân câine în viață din lume. Spike a intrat în Guinness World Records. 

Spike, un chihuahua în vârstă de 23 de ani din Ohio, a fost numit cel mai bătrân câine în viață din lume de către Guinness World Records (GWR), relatează CNN.

Născut în noiembrie 1999, Spike a obținut dreptul de laudă canină la 7 decembrie 2022, cu un certificat care dovedește că avea „cel puțin 23 de ani și 7 zile” la data verificării în satul Camden.

Proprietara lui Spike, Rita Kimball, îl are de aproape 14 ani, după ce l-a găsit abandonat în parcarea unui magazin alimentar în 2009, a explicat GWR într-un comunicat transmis vineri către CNN.

După ce un vânzător al magazinului alimentar i-a spus că acel câine se afla acolo de trei zile, Kimball l-a dus pe cățelul, pe atunci în vârstă de 10 ani, acasă la ferma sa.

Inspirată de câinele mare și agresiv din desenele animate „Tom și Jerry”, Kimball l-a numit pe micul și prietenosul ei nou prieten Spike, a precizat GWR.

Spike e privit ca o mică celebritate

Comunicatul GWR a precizat că Spike, care cântărește doar 12,9 kilograme, a „supraviețuit mai multor atacuri” din partea altor animale și „s-a întors de fiecare dată mai puternic”.

Kimball și-a dat seama pentru prima dată că Spike avea șanse să devină cel mai bun câine atunci când l-a auzit pe prezentatorul emisiunii „The Tonight Show”, Jimmy Fallon, vorbind despre un fost deținător al recordului care a murit în octombrie 2022.

Spike l-a depășit pe Gino Wolf, care a fost verificat la Los Angeles pe 15 noiembrie 2022 ca fiind cel mai bătrân de atunci, la 22 de ani și 52 de zile, se mai arată în comunicat.

Acum, Spike este privit în familia lor ca o mică celebritate, a spus Kimball, adăugând că bătrânul câine, care este aproape orb și cu probleme de auz, preferă să petreacă timp cu oamenii pe care îi cunoaște și să viziteze animalele de la ferma ei.

Potrivit GWR, cel mai longeviv câine înregistrat în mod cert a fost un câine de vite australian pe nume Bluey, care a murit în 1939, la vârsta de 29 de ani și cinci zile.