NEWS

Un tânăr din Sibiu care a murit de Covid le spusese medicilor că avea certificat fals de vaccinare

Un tânăr din Sibiu care a murit de Covid le spusese medicilor că avea certificat fals de vaccinare
05 oct. 2021 | 16:56

Un tânăr din Sibiu care a murit de Covid le spusese medicilor că avea certificat fals de vaccinare. Întâmplarea a fost dezvăluită de coordonatoarea secţiei ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din oraș, medicul Ioana Codru.

Întrebată ce a impresionat-o cel mai mult de la debutul valului 4, la pacienţii cu COVID-19, coordonatoarea Secţiei ATI COVID-19 de la SCJU Sibiu a spus:

“Din păcate, am avut pacienţi care au circulat prin Europa cu certificate false de vaccinare. În final, pacienţii au recunoscut asta, ne-au spus-o ei spontan. Am avut un pacient cu certificat fals de vaccinare care a şi murit din păcate şi era şi tânăr”, a spus aceasta conform stirileprotv.ro.

Medicii le transmit celor care au dat un astfel de certificat fals de vaccinare să se gândească în primul rând la familia celui care primeşte un asemenea document şi riscă să moară, dacă se infectează.

“Nu ştiu despre cine e vorba sau cum au fost obţinute aceste certificate, dar (cei care oferă certificate false de vaccinare – n.red.) să inspire adânc şi să se gândească de două ori şi poate să se pună în locul familiilor acelora (care ajung la ATI – n.red.)”, a avertizat medicul Ioana Codru.

Ea recunoaşte că în momentul în care s-a confruntat cu un bolnav care şi-a făcut rost de un certificat de vaccinare, fără să se fi imunizat, a simţit “o dezamăgire profundă”.

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele