WORLD

United Airlines va concedia sute de angajați care nu s-au vaccinat anti-Covid. Condiția fusese pusă încă din august

United Airlines va concedia sute de angajați care nu s-au vaccinat anti-Covid. Condiția fusese pusă încă din august
FILE - In this Oct. 15, 2020, file photo, a United Airlines airplane takes off over a plane on the runway at San Francisco International Airport in San Francisco. United Airlines warns that bookings are slowing down and cancellations are on the rise as coronavirus cases spike across the U.S. The number of people flying in the United States is down about 65% from a year ago, and airlines were hoping that the upcoming holidays would mean an increase in leisure travel. (AP Photo/Jeff Chiu, File)
29 sept. 2021 | 12:09

United Airlines a anunțat marți că aproape 600 de angajați din SUA se confruntă cu riscul rezilierii contractului în urma nerespectării politicii de vaccinare a operatorului de transport.

La începutul lunii august, compania a devenit primul transportator american care a impus vaccinarea anti-Covid-19 pentru toți angajații. De asemenea, stabilise un termen limită, respectiv 27 septembrie, pentru furnizarea dovezilor de vaccinare.

La o zi după expirarea termenului, transportatorul a declarat că va începe procesul de concediere a 593 de angajați care au decis să nu se vaccineze.

„Aceasta a fost o decizie incredibil de dificilă, dar păstrarea în siguranță a echipei noastre a fost întotdeauna prima noastră prioritate”, au declarat șeful executivului Scott Kirby și președintele Brett Hart într-o notă.

Muncitorii își pot salva încă locurile de muncă dacă aleg să se vaccineze înainte de ședințele oficiale de reziliere, au spus oficialii companiei.

United Airlines a primit, de asemenea, cereri de scutire de vaccin de la angajați, invocând motive religioase și medicale. Cu toate acestea, acei angajați reprezintă mai puțin de 3% din cei 67.000 de angajați ai companiei aeriene din SUA, au declarat oficialii United.