NEWS

Varianta de drum ocolitor al oraşelor Buşteni şi Azuga va fi gata în trei ani

Varianta de drum ocolitor al oraşelor Buşteni şi Azuga va fi gata în trei ani
sursa: capital.ro

Varianta de drum ocolitor al oraşelor Buşteni şi Azuga va fi gata în trei ani. Consiliul Judeţean Prahova a lansat licitaţia pentru şoseaua ocolitoare a oraşelor Azuga şi Buşteni de pe Valea Prahovei, tronson care ar urma să decongestioneze drumul naţional 1, supraaglomerat în fiecare weekend. Tronsonul, care va avea mai puţin de nouă kilometri şi jumătate,  va costa 838 milioane lei.

Viitorul tronson de drum ar urma să fie o alternativă pentru drumul naţional 1, care traversează prin centru staţiunile Buşteni şi Azuga şi care este în mod frecvent supraaglomerat. Tronsonul ocolitor va avea o lungime de 9,434 kilometri şi va fi finalizat în trei ani.
„Şoseaua va avea două benzi şi va începe de la intersecţia cu breteaua de descărcare a autostrăzii A3  între Sinaia şi Poiana Ţapului – DN1 (km. 126+640), având finalul în Azuga, la intrare în DN1 (km. 136 +100 prin stânga).  Lucrările presupun construirea părţii carosabile, a unui semitunel, a unui viaduct, a 11 poduri peste râul Prahova, a două pasaje subterane şi a altor două supraterane, intersecţii simple cu străzile locale şi giratorii la intersecţia cu DN1, lucrări de apărări de maluri, terasamente şi de consolidare versanţi”, informează Consiliul Judeţean Prahova.
Valoarea estimată a drumului este de 838 milioane lei, iar finanţarea este asigurată de Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., din fonduri europene – prin Programul Operaţional de Transport 2021-2027.

Termenul de depunere a ofertelor în cadrul licitaţiei pentru proiectul este 23 februarie 2023

Consiliului Judeţean Prahova va investi 1,179 mld. lei (aproximativ 239 mil. euro), din fonduri europene, pentru construirea unor drumuri necesare descongestionării circulaţiei din zonele centrale ale oraşelor Comarnic, Buşteni şi Azuga.

Sunt două obiective de investiţii pentru care finanţarea este asigurată de Ministerul Transporturilor, prin CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), din fonduri europene, prin Programul Operaţional de Transport 2021-2027.

Valoarea estimată a acestor lucrări este de 341 milioane lei pentru ’’Acces rutier cu descărcare A3 – Comarnic’’, respectiv de aproape 838 milioane lei pentru ’’Acces rutier complementar cu descărcare A3 Azuga-Buşteni, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Prahova.