Înalta Curte de Casație și Justiție dă joi, 16 martie, un verdict în procesul dintre FCSB și CSA Steaua în ceea ce prevede palmaresul celor două entități sportive.
UPDATE 2: Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis o nouă amânare, pentru 28 martie.
UPDATE: Florin Talpan, juristul CSA Steaua, nu a ajuns nici până în acest moment la ÎCCJ, motiv din cauza căruia, se pare, intârzie pronunțarea sentinței.
Știre inițială:
Verdict în procesul dintre FCSB și CSA Steaua. Judecătorii de la ÎCCJ au rămas în pronunțare acum două săptămâni, după ce au analizat recursul făcut de gruparea patronată de Gigi Becali. Atunci, FCSB a fost susținută de Dan Idiță și Virgil Boglea, iar CSA Steaua a fost reprezentată de juristul Florin Talpan.
Astăzi, la ÎCCJ, așteptările celor de la CSA Steaua și FCSB ajung la final, iar disputa va fi tranșată, uporterii urmând să afle dacă echipa din SuperLiga, FCSB, care a cerut recunoașterea palmaresului unic al grupării Steaua, de la înființarea clubului în 1947 și până în prezent, este adevărata Steaua.
Conform gsp.ro, dacă ÎCCJ nu va găsi niciun viciu de procedură, decizia Curții de Apel va rămâne în picioare, păstrându-se forma actuală a palmaresului:
– CSA Steaua București: 1947-1998
– FCSB: 2003 – prezent
– rămâne de disputat palmaresul din 1998-2003 (un titlu de campioană, o Cupă a României, două Supercupe), pe care ambele grupări îl revendică
Pe 5 iulie 2019, CSA Steaua a câștigat, la Tribunalul București, palmaresul echipei de fotbal Steaua de la înființare, 1947, până în 2003.
FCSB a atacat decizia, iar pe 28 iunie 2021, Curtea de Apel București a păstrat parțial prima hotărâre, doar că le-a „tăiat” 5 ani din palmares celor de la CSA, intervalul 1998-2003. În 1998, AFC Steaua s-a desprins de Armată la solicitarea UEFA.
FCSB, rămasă cu palmaresul începând din 2003, când Gigi Becali a preluat echipa de fotbal, a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), care a început pe 2 martie judecarea acestuia. Următorul termen are loc pe 16 martie.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anula în decembrie 2014 marca „Steaua” aparținând lui Gigi Becali. Apoi, Curtea de Apel îi interzicea în decembrie 2016 lui Becali să mai folosească, pentru clubul său, numele „Steaua”, simboluri pierdute definitiv de echipa lui Becali.
Sursa: gsp.ro