NEWS

Vești bune pentru românii cu salarii mici. Intră oficial în vigoare de la 1 ianuarie 2023 în România

Vești bune pentru românii cu salarii mici. Intră oficial în vigoare de la 1 ianuarie 2023 în România

Vești bune pentru românii cu salarii mici. Intră oficial în vigoare de la 1 ianuarie 2023 în România. Aceștia ar putea beneficia de taxe mai mici după ultimele discuții avute în coaliția de guvernare.

Vești bune pentru românii cu salarii mici. Intră oficial în vigoare de la 1 ianuarie 2023 în România

Românii care au salarii de cel mult 4.500 de lei brut, adică primesc net mai puțin de 2.600 de lei, ar urma să beneficieze de anumite deduceri fiscale.

Aceasta ste o măsură de sprijin pentru cei cu venituri reduse, convenită ieri în coaliția de guvernare, potrivit unor surse politice. Inițial, au fost vizați cei cu salarii de până în 6.000 de lei brut.

În plus, românii plătiți cu salariul minim pe economie ar urma să fie scutiți de impozitul pe venit de 10%, dar numai cei tineri și cei care au persoane în întreținere.

Cresc taxele de proprietate și TVA-ul la băuturile cu zahăr

În privința taxării firmelor, pe masa coaliției sunt mai multe variante, iar toate aceste măsuri ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2023.

Astfel, coaliția de guvernare s-a înțeles, miercuri, ca taxele de proprietate să se plătească conform grilei notariale, banii urmând să meargă la autoritățile locale, spun surse politice. Efectul este că impozitul la case va creste în functie de valoarea medie a contractelor de vânzare-cumpărare încheiate la notari. Costurile ar putea crește astfel în marile orașe.

O altă decizie din coaliție este majorarea TVA de la 9% la 19% pentru băuturile care conțin zahăr.

Modificările pe care coaliția le are în vedere la Codul Fiscal ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

Probleme pentru coaliția de Guvernare în Parlament

Partidele din coaliția de guvernare nu au reușit să adune, miercuri, în Camera Deputaților, numărul de voturi necesar respingerii unui proiect de lege care prevede dispariția pragului electoral la alegerile europarlamentare.

PSD, PNL, UDMR și minoritățile au votat pentru respingerea legii, AUR s-a abținut, iar USR și independenții din grupul lui Ludovic Orban au susținut proiectul. Au fost 149 de voturi pentru respingerea legii, 56 de voturi contra respingerii și 24 de abțineri.

Cum legea nu a întrunit suficiente voturi pentru respingerea ea (minimum 166 de voturi pentru legile organice), proiectul urmează să fie repus pe ordinea de zi și votat din nou. Camera Deputaților este for decizional.

toma@mediaflux.ro Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele