WORLD

Viața în Portugalia. Este reprezentantă atât de avantaje, cât și de dezavantaje

Viața în Portugalia. Este reprezentantă atât de avantaje cât și de dezavantaje
www.tuktuk.ro

Viața în Portugalia este reprezentată atât de avantaje, cât și de dezavantaje. Așa cum se întâmplă oriunde. Cu toate acestea, este o țară extrem de frumoasă, care ne poate oferi multe.

Dacă nu ai vizitat până în prezent Portugalia, a venit momentul să o faci. Anual, vin mi de turiști în această frumoasă și apreciată țară. Nu trebuie să trăiți cu impresia că ea este Spania. Nicidecum. Greșeala colosală pe care o fac mulți aceasta este. Cred că ar fi cam una și aceeași. Ce-i drept, sunt țări vecine, dar cam atât. Se aseamănă cât de cât limba, dar în rest diferă foarte mult una de alta.

Viața în Portugalia

Portugalia este cunoscută drept o țară accesibilă. Orice persoană și-ar permite să mănânce la restaurant, să cumpere alimente de care au nevoie, spre deosebire de alte țări, care în zilele astea nu își permit. De exemplu, putem vorbi despre Sri Lanka, o țară care acum are foarte multe lipsuri, iar oamenii se străduiesc din răsputeri de la o zi la alta, chiar să și procure alimente.

Dacă vorbim de costul închirierii unui apartament sau a unei garsoniere, atunci e un lucru îmbucurător. Spun asta deoarece costa ceva mai puțin față de alte țări din Uniunea Europeană. De departe, cel mai scump oraș din Portugalia în care ați putea trăi este, fără dar și poate, Lisabona, capitala acestei țări.

Atunci prețurile continuă să fie într-o continuă creștere. Totuși, în zonele interioare care sunt mai aproape de coastă sunt ceva mai accesibile. S-ar părea că costul mediu de viață în Portugalia este de aproximativ 1.500 de euro pe lună. Dar să nu uităm totuși în ce parte am dori să locuim, pentru că, reamintim, nu peste tot este la fel.

Pentru cei care adoră căldura, dar și să petreacă clipe minunate la plajă, destinația principală este chiar Algarve. Vremea este foarte plăcută aici, dar să nu uităm că mai sunt locuri spectaculoase, pe care merită să le vedem măcar o dată în viață. Peisajele încântătoare ne bucură ochii, dar și sufletul. Ne ajută să scăpăm de stresul cotidian și să ne relaxăm așa cum merităm fiecare.

Dacă vă gândiți să vă mutați în Portugalia, mai ales pentru vremea frumoasă, atunci e în regulă. Vremea este prietenoasă, chiar dacă uneori poate fi destul de cald, temperaturile pot depăși 40 de grade Celsius. În lunile de iarnă, temperaturile din centrul și nordul Portugaliei pot scădea sub punctul de îngheț. Ca cetățean străin, trebuie să vă așteptați la multe hârtii, multe acte, documente etc. Poate fi enervant de multe ori.

Portugalia stă foarte bine la capitolul mâncare. Veți găsi ceva oricând pentru fiecare. Peștele proaspăt este specialitatea lor, în primul rând. În general, portughezii sunt amabili, sociabili, primitori.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele