NEWS

Virgil Popescu, anunț privind cazurile de facturi mari la energie: La persoane fizice, poate inclusiv Protecţia Consumatorilor să intre peste furnizorii respectivi

Virgil Popescu anunț privind cazurile de facturi mari la energie La persoane fizice poate inclusiv Protecţia Consumatorilor să intre peste furnizorii respectivi

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat, luni, la Parlament, vorbind despre cazurile de persoane care au primit facturi mari la energie electrică, că face un apel către ANRE să îşi facă treaba şi că la persoane fizice, poate inclusiv Protecția Consumatorilor ar trebui să intre peste furnizorii respectivi.

Virgil Popescu, anunț privind cazurile de facturi mari la energie: La persoane fizice, poate inclusiv Protecţia Consumatorilor să intre peste furnizorii respectivi

”Fac un apel, cum am făcut şi în luna ianuarie, ANRE să îşi facă treaba, să supravegheze piaţa şi să controleze piaţa iar la persoane fizize, poate inclusiv Protecţia Consumatorilor să intre peste furnizorii respectivi şi să verifice aceste lucru”, a spus ministrul Energiei.

Despre afirmaţia furnizorilor că facturile mari sunt din cauza ordonanţei de urgenţă, ministrul a spus că furnizorii se află în prezent în discuţii în comisiile parlamentare şi este convins că se vor face corecţii în Parlament, cu acordul coaliţiei.

Virgil Popescu a fost întrebat dacă această ordonanţa încurajează consumatorii să reducă consumul de energie, el arătând că ”orice cetăţean care ştie că plăteşte mai puţin (..) dacă în loc de 300 de kw, consumă 250 şi plăteşte mai puţin e clar că este încurajat”.

”Trebuie găsită şi o modalitate de bonificaţie”, a mai afirmat Popescu.

Mai sunt 3 zile în care se pot depune proiecte pentru finanțare

De asemenea, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a mai spus că mai sunt 3 zile în care pot depune proiecte cei care vor să obţină finanţare pentru modernizarea, monitorizarea şi eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici în vederea asigurării eficienţei energetice în sectorul industrial!

”PNRR. Mai sunt 3 zile în care pot depune proiecte cei care vor să obţină finanţare pentru modernizarea, monitorizarea şi eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici în vederea asigurării eficienţei energetice în sectorul industrial!”, a scris ministrul pe Facebook.

El precizează că se mai pot depune proiecte până la data de 22 septembrie, ora 17:00!

”Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 62.000.000 euro, fonduri europene nerambursabile asigurate prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă – Componenta C.6 Energie”, mai scrie Popescu în postare.