NEWS

Vouchere de 250 de euro pentru foarte mulți români. Valoarea ajutorului a crescut considerabil

Vouchere de 250 de euro pentru foarte mulți români. Valoarea ajutorului a crescut considerabil
sursa: captură video

Se dau vouchere de 250 de euro pentru foarte mulți români, asta după ce valoarea ajutorului a crescut considerabil. Mai mult, conform noii propuneri legislative vor fi mai mulți beneficiari ai ajutorului destinat cumpărării de calculatoare noi.

Vouchere de 250 de euro pentru foarte mulți români. Valoarea ajutorului a crescut considerabil

Se schimbă regulile acordării ajutorului financiar în valoare de 200 de euro, destinat achiziției de calculatoare noi. Asta arată un proiect de lege pus joi în dezbaterea în Senat. Concret, de banii pentru un calculator nou nu va mai putea beneficia doar un copil al unei familii, ca acum, ci toți copiii acesteia, iar valoarea ajutorului va crește la 250 de euro.

Propunerea legislativă vizează modificarea Legii 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare, în sensul modificării condițiilor de eligibilitate și a altor reguli ce privesc programul cunoscut drept Euro 200, scrie avocatnet.ro.

În primul rând, va crește valoarea ajutorului financiar acordat tinerilor pentru achiziționarea de calculatoare noi, de la 200 de euro, cât e acum, la 250 de euro, mai exact echivalentul în lei a acestei valori, în prezent 1237 de lei. De asemenea, nu vor mai fi beneficiare ale ajutorului familiile cu venituri mici, ca acum, ci va putea primi bani de la stat pentru cumpărarea unui calculator fiecare elev sau student ce provine dintr-o familie cu venituri mici.

Cine poate beneficia de ajutorul financiar

Conform proiectului, de acest ajutor financiar pot beneficia următoarele persoane:

  • elevii sau studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu 50% din valoarea salariului de bază minim brut la nivel național (în momentul de față, vorbim despre un prag de 1.500 de lei);
  • elevii orfani sau crescuți de un singur părinte sau elevii abandonați de părinți și pentru care s-a stabilit o măsură de protecție socială;
  • elevii care au deficiențe/ afectări funcționale produse de boli, tulburări sau afecțiuni ale structurilor și funcțiilor organismului (structurate potrivit Ordinului Ministerului Sănătății 1.306/2016).

Plafonul de 1.500 de lei se va indexa anual, prin hotărâre a Guvernului, în funcție de indicele de creștere a prețurilor de consum și nu va putea fi mai mic de jumătate din salariul minim brut.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele