NEWS

YouTube va bloca tot conţinutul anti-vaccinare

YouTube va bloca tot conţinutul anti-vaccinare

YouTube va bloca tot conţinutul anti-vaccinare. Decizia se aplică pentru imaginile care promovează teorii anti-vacciniste și informații false sau înșelătoare cu privire la vaccinare.

Compania a oferit exemple de conținut care nu va mai fi permis pe platformă: teorii conform cărora vaccinul antigripal provoacă lipsă de fertilitate  sau cele care susțin în mod fals că vaccinurile declanșează autism.

Astfel, conturile și canalele asociate cu activiști anti-vacciniști vor fi, de asemenea șterse.

Decizia Youtube vine în contextul în care alți giganți tech, precum Facebook sau Twitter, au fost criticați pentru faptul că nu acționează suficient pentru a opri răspândirea informațiilor false.

De când YouTube a decis să adopte o poziţie mult mai dură împotriva dezinformării, compania americană se confruntă cu reacţii ostile din partea unor posturi de propagandă și sponsorilor lor.

Marţi, canalele de limbă germană ale postului de televiziune rusesc RT au fost şterse de pe YouTube, pentru că au încălcat politica platformei ce vizează dezinformările privind pandemia.

Miercuri, reprezentanţii Rusiei au declarat că acea decizie reprezintă „o agresiune informaţională fără precedent” şi au ameninţat că vor bloca platforma YouTube.

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele