NEWS

Zona cea mai vulnerabilă din țară la cutremur. Explicațiile oferite de Raed Arafat

Zona cea mai vulnerabilă din țară la cutremur. Explicațiile oferite de Raed Arafat
Sursa foto: Facebook

Zona cea mai vulnerabilă din țară la cutremur. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a declarat luni, 4 martie, la 47 de ani de la marele cutremur din 1977, că Bucureştiul rămâne zona cea mai vulnerabilă la un cutremur. Cel puțin din punctul de vedere al numărului clădirilor care necesită consolidare sau chiar dărâmare şi reconstrucţie.

Arafat spune că dotarea noastră este mult mai bună decât înainte

”Fără discuţie, din cauza clădirilor care încă necesită consolidare sau dărâmare şi reconstrucţie – una din cele două soluţii, nu este un proces uşor, pentru că o clădire care trebuie consolidată trebuie analizat dacă merită consolidată sau merită dărâmată şi construită”, a răspuns Arafat, întrebat fiind de vulnerabilitatea Capitalei la seism, potrivit Ziare.com.

„Din punct de vedere al dotării, stăm mult mai bine şi dotarea noastră este mult mai bună decât înainte, fără nicio discuţie”, a spus şeful DSU.

Zona cea mai vulnerabilă din țară la cutremur

El a mai declarat că anul viitor va avea loc un exerciţiu major pentru pregătire la cutremur.

„Urmează încă un exerciţiu major anul viitor. Asta ne ajută să fim pregătiţi şi să nu uităm că oamenii noştri au fost deja afară şi au dovedit că pot să se implice în astfel de situaţii. Din păcate, am fost în ultima perioadă în Albania, Turcia, cutremurul din Turcia a fost unul extrem de tragic şi devastator. România a trimis două echipe acolo”, a susţinut secretarul de stat.

La acea dată, la ora 21:22, România a fost lovită de un cutremur devastator care a lăsat răni adânci în sufletele oamenilor și o serie de clădiri care nici în ziua de astăzi nu au fost consolidate. Peste 1.500 de oameni și-au pierdut viața în urma puternicului seism care a avut o magnitudine de 7,4 grade Richter.

1,570 de morți dintre care 1391 numai în Capitală.

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele
Parteneri