În cazul în care nu știi ce să mai gătești, îți oferim câteva idei de preparate cu legume de primăvară. Pe lângă faptul că sunt foarte delicioase, vă oferă multe beneficii pentru organism.
Cu siguranță trebuie să profităm de minunatele legume care apar în acest sezon. Sunt fresh, proaspete și le puteți lua din grădină, din piață sau de la magazin. Primăvara avem parte de multe legume verzi și nu numai care au multe vitamine și minerale de care organismul are atâta nevoie.
Paste cu mazăre, lăptuci și ceapă verde
Veți avea nevoie de:
Pentru început pune mazărea la fiert într-o oală cu apă și sare. Când este gata, pune la fiert și pastele în aceeași apă. Respectă indicațiile de pe pachetul de paste. Când au fiert, pune-le într-o sită. Păstrați o cană din acea zeamă. Trebuie să topiți untul cu uleiul de măsline, la foc mic, într-o tigaie. Taie ceapa verde rondele și pune-o în tigaie, alături de sare și piper. După circa 5 minute pune vinul. Lasă 5 minute și pune o jumătate de cană din zeama în care au fiert pastele.
Apoi, pune mazărea, lăptucile și amestecă bine. Amestecă bine și poți pune pastele, parmezanul după gust și pătrunjelul. Amestecă foarte bine și oprește focul.
Mâncare de lobodă cu usturoi
Veți avea nevoie de:
Puneți într-un vas apă la fiert, iar când începe să clocotească adăugați loboda bine spălată. Lăsați-o să fiarbă timp de 2-3 minute. Într-o tigaie, puneți uleiul la încins. Tocați foarte mărunt usturoiul și puneți-l în tigaie. Amestecați-l foarte bine, iar focul să fie la mic. Nu lăsați să se ardă pentru că va prinde un gust amărui. Peste acesta puneți loboda. Potriviți de sare și de piper.
Salată de ridichi și ou
Veți avea nevoie de:
Fierbeți ouăle timp de 10-15 minute și se taie în felii. De asemenea, tăiați și ridichile, salata, ceapa și castravetele. Puneți-le pe toate într-un bol și asezonați cu sare, sucul de lămâie.
Ciorbă de lobodă și ștevie
Veți avea nevoie de:
Pentru început trebuie să curățați și să spălați legumele. Morcovii, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel le puteți tăia rondele. Mult mai rapid și se vor vedea frumos în ciorba dumneavoastră. Puteți apă într-o oală la fiert. După ce ați tocat aceste legumele, le adăugați acolo. Între timp, tocați ceapa mai mărunt. Într-o tigaie, adăugați uleiul, iar când s-a încins, puneți ceapa. Amestecați și lăsați trei minute. Apoi, turnați bulionul.
Amestecați și mai lăsați cam două-trei minute. Ulterior, puneți totul în ciorbă. Puteți curăța și tăia cartofii în cubulețe potrivite. Adăugați în ciorbă. Când sunt pe jumătate fierți, puneți și dovleceii, care, la fel, tăiați cubulețe potrivite. Lăsați să fiarbă totul și nu uitați să puneți sare.
În ultimele zece minute, tocați ardeiul și puneți-l și pe el, alături de fasolea verde, dar și zeama de lămâie. Acum e momentul să o potriviți de sare. În tot ce acest timp, spălați în mai multe ape verdeața. Tocați-o nu foarte mărunt. Când ați oprit focul, puneți ștevia și loboda. Pentru un plus de savoare și culoare, tocați mărunt și legătura de leuștean.
Sparanghel la tigaie
Veți avea nevoie de:
Se spală foarte bine sparanghelul sub un jet de apă rece. Îndepărtați partea lemnoasă. Încingeți o tigaie și adăugați untul. Puneți sparanghelul și lăsați câteva minute. Trebuie să rămână crocant. Puteți să îl și fierbeți înainte puțin, doar câteva minute și apoi să îl puneți în tigaie. La final, zdrobiți usturoi și mai lăsați un minut. Ca și garnituri puteți alege somon, creveți, piept de pui, calmar, caracatiță etc.