NEWS

23 de hectare de plajă vor fi date în folosință pe litoral. Unde au fost făcute lucrări de înnisipare

23 de hectare de plajă vor fi date în folosință pe litoral. Unde au fost făcute lucrări de înnisipare
Foto: Facebook/ Ministerul Mediului

Mircea Fechet, ministrul Mediului a declarat miercuri, 21 februarie, la Eforie, că aici vor fi date în folosinţă aproximativ 23 hectare de plajă, în urma lucrărilor efectuate în cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere şi extindere a plajelor din sudul litoralului românesc.

Potrivit lui Fechet, extinderea plajelor nu aduce doar beneficii de mediu, ci şi un mare beneficiu pentru activitatea economică şi turistică a judeţului Constanţa.

23 de hectare de plajă. S-a lucrat la Eforie, urmează Agigea

„Mă aflu astăzi într-o vizită de lucru în judeţul Constanţa şi încep la Eforie participând la recepţia a două perimetre de plajă, la terminarea lucrărilor. Discutăm de o plajă care în anii trecuţi nici măcar nu a existat. Atât în spatele meu, cât şi în faţă, marea ajungea aproape până în dig, iar astăzi putem spune că aproximativ 23 de hectare de plajă vor fi date în folosinţă.

Asta va însemna, fără îndoială, nu doar beneficii de mediu, dar şi un mare beneficiu pentru activitatea economică şi turistică a judeţului Constanţa şi a localităţii Eforie”, a declarat ministrul Mediului.

El a spus că vizitează şi lucrările de refacere a plajei de la Agigea, unde sunt recepţionate, parţial, încă 1,3 hectare, „lucrurile avansând aşa cum trebuie”.

Fechet a mai anunţat că pe parcursul acestei zilei are întâlniri atât cu reprezentanţii instituţiilor deconcentrate din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, cât şi cu cei ai Organizaţiilor de Management al Destinaţiei şi organizaţiilor de turism.

„Vreau să mă consult pentru că după această parte mai grea, spun eu, de refacere a plajelor, urmează a le da în folosinţă, urmează să fie închiriate şi, bineînţeles, cetăţenii să se bucure de acestea”, a afirmat Mircea Fechet.

7 diguri și aproape 6 km de plajă

Reprezentantul firmei Van Oord care a realizat lucrările de la Eforie, Marius Stamat, a declarat că lotul are lungimea totală de 5,7 kilometri, s-au construit şapte diguri, folosindu-se 1,4 milioane tone de piatră şi 3 milioane metri cubi de nisip, lucrările de înnisipare rezistând timp de 50 de ani.

Referitor la problemele întâmpinate în timpul executării lucrărilor, el a spus că a fost identificată o epavă, pentru care s-a cerut o cercetare arheologică extinsă, precum şi un habitat pentru un anumit tip de scoică.

[email protected] Absolventă de Drept, dar atrasă iremediabil de jurnalism. Un drum lung, greu, dar întotdeauna frumos, fie că a fost vorba de jurnalism ... vezi toate articolele