NEWS

45.000 de euro gratis de la stat. Care sunt românii care pot să aplice

45.000 de euro gratis de la stat. Care sunt românii care pot să aplice
sursa foto: Romaniatv.net

Politicienii au în plan implementarea unui program social prin care românii să beneficieze de un ajutor de 45.000 de euro gratis de la stat. Vestea bună este că există o categorie importantă de români care pot să aplice pentru acest program.

45.000 de euro gratis de la stat. Care sunt românii care pot să aplice

Deși este încă un proiect de lege supus dezbaterii, există vești bune pentru românii care vor să-și construiască o casă. Foarte curând, aceștia o vor putea face pe banii statutului pentru că liberalii propun ca orice român care are copii mai mici de 15 ani și nu are o locuință proprie să primească 45.000 de euro dacă vine din mediul urban și 30.000 de euro dacă vine din mediul rural.

Mai exact, programul de guvernare al PNL prevede ca familiile cu copii mai mici de 15 ani să poată beneficia de grant-uri de la stat pentru ridicarea unei locuințe noi.

„Grant de 30% din valoarea construcției/ achiziției unei locuințe noi (începută în 2022) familiilor cu copii mai mici de 15 ani și care nu dețin în prezent o locuință (nu poate depăși suma de 45.000 euro în mediul urban, respectiv 30.000 euro în mediul rural)”, se arată într-un document publicat astăzi.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE: O nouă minivacanță în România! Cine se va bucura de cinci zile libere în curând

Acestea nu sunt, însă, singurele propuneri pe care le au liberali în sprijinul familiilor.

De asemenea, PNL vrea să acorde românilor, din bugetul statului, vouchere pentru educație, sport, sănătate, cultură, bani pentru bunicii, respectiv frații majori șomeri care cresc un copil (în timp ce părintele se întoarce la muncă), reducerea progresivă a cuantumului contribuțiilor de asigurări sociale de sănătate (CASS) datorate, în funcție de numărul de copii aflați în întreținere, până la o scutire totală pentru cei care au în întreținere cel puțin 3 copii, reduceri/scutiri de taxe și impozite (în funcţie de numărul de copii).

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele
Parteneri