BUSINESS

Acţionarul principal al BCR a reacționat la votul negativ dat de Austria intrării României în spațiul Schengen

Acţionarul principal al BCR a reacționat la votul negativ dat de Austria intrării României în spațiul Schengen

Acţionarul principal al BCR a reacționat la votul negativ dat de Austria intrării României în spațiul Schengen Cernko, CEO-ul grupului austriac Erste, acţionarul principal al BCR, a reacționat la votul negativ dat de Austria intrării României în spațiul Schengen. După ce Austria s-a opus intrării României în Schengen: Regretăm rezultatul votului de astăzi din Consiliu / Obiectivul nostru comun trebuie să fie acela de a găsi rapid o soluție viabilă.

„Regretăm rezultatul votului de astăzi din Consiliu. România și Austria sunt strâns legate în multe privințe. Din punct de vedere social, cultural și, bineînțeles, și economic. Austria este unul dintre cei mai importanți investitori în România, iar România, la rândul ei, este o piață de export foarte importantă pentru companiile austriece”, a scris CEO-ul Erste pe LinkedIn.

Despre votul negativ al Austriei, el a adăugat: „Veto-ul este cea mai puternică poziție pe care o poate adopta un stat membru al UE în timpul votului. Presupunem că guvernul austriac a cântărit foarte atent acest pas și respectăm faptul că trebuie să ia în considerare și preocupările legate de securitate. Unitatea nu înseamnă că toți partenerii trebuie să fie întotdeauna de aceeași părere, fără nicio discuție. Cu toate acestea, este clar că acest pas va avea consecințe foarte reale pentru milioane de cetățeni ai UE. Prin urmare, obiectivul nostru comun trebuie să fie acela de a găsi rapid o soluție viabilă. În calitate de Erste Group, dorim și ne vom aduce contribuția la acest obiectiv și, prin urmare, facem apel la liderii politici de la toate nivelurile să își asume responsabilitatea de a aduce o soluție.”

Nu există state membre de mâna a doua

Willi Cernko, CEO-ul grupului austriac Erste a mai spus că „o Uniune Europeană unită este una în care toți cetățenii UE au aceleași drepturi și obligații. Nu există state membre de mâna a doua. Prin urmare, obiectivul trebuie să fie ca toți cetățenii să beneficieze în mod egal de libertățile Uniunii. Acest lucru include, de asemenea, participarea la spațiul Schengen.”

Erste Group este o companie europeană – și în special o companie din Europa Centrală, a spus Cernko, care a adăugat că „o decizie a Consiliului va avea un impact direct asupra a peste 5.000 dintre colegii mei și a peste 2,8 milioane dintre clienții noștri din România.”