NEWS

Ajutor de încălzire pentru mai mulți români. Se schimbă pragul pensiei și salariului

Ajutor de încălzire pentru mai mulți români. Se schimbă pragul pensiei și salariului
Sursă foto: A1.ro

Se dă ajutor de încălzire pentru mai mulți români. Astfel, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că majorările de pensii și salarii nu vor fi luate în calcul la stabilirea ajutoarelor pentru persoanele vulnerabile.

Ajutor de încălzire pentru mai mulți români

Guvernul a inclus pe ordinea de zi un proiect de Ordonanță de Urgență privind acordarea unor măsuri de sprijin în vederea aplicării prevederilor Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru perioada rămasă din sezonul rece noiembrie 2023 – martie 2024.

”Avem în primă lectură un act normativ foarte important, trebuie să asigurăm în continuare persoanelor din categoriile vulnerabile dreptul la ajutorul de încălzire şi suplimentul pentru energie pentru cât a rămas din sezonul rece. Astfel, majorările de pensii sau salarii de la 1 ianuarie nu vor fi luate în calcul la stabilirea acestor forme de sprijin.”, a anunțat Marcel Ciolacu în ședința de Guvern.

Premierul a mai menționat că decizia de exceptare vizează 800 de mii de familii.

“Fără această măsură, multor români le-ar înceta aceste ajutoare sau le-ar primi în valori mai mici. Ar fi profund incorect să ajungem la asemenea situaţii, mai ales în acest moment. Aşadar, luăm această decizie de exceptare fiind vorba de viaţa a circa 800 de mii de familii ce beneficiază de aceste ajutoare”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

Elena Șerban nu s-ar vedea făcând altceva decât presă. După ce a studiat Mass Media și Publicitate la SNSPA, a mers direct către televiziune în 2003. A fost, pe rând, reporter, redactor, productor ... vezi toate articolele