NEWS

AJUTOR social de 2.000 de lei de la STAT. Cine se încadrează. ACUM s-a aprobat

AJUTOR social de 2.000 de lei de la STAT. Cine se încadrează. ACUM s-a aprobat
sursa foto: Facebook Gabriela Firea

Ajutor social de 2.000 de lei de la stat, o nouă formă de susținere financiară se pregătește să fie transmisă către acea categorie de persoane care se încadrează în lista de cerințe pe care trebuie să le îndeplinească.

„Mamele care se află în situații de risc vor primi un ajutor financiar. Am susținut acest proiect și mă bucur că în ședința Senatului a fost votat pozitiv proiectul de lege prin care se acordă tichete sociale acestor mame.”, anunță Gabriela Firea, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse.

AJUTOR social de 2.000 de lei de la STAT. Cine se încadrează. ACUM s-a aprobat

Mamele și nou-născuții din familii vulnerabile vor beneficia de un sprijin în valoare de 2.000 de lei pentru achiziția de articole medicale și de igienă, dar și de consiliere parentală. Potrivit Hotărârii de Guvern, de aceste tichete vor beneficia toate mămicile cu bebeluși de până în 3 luni.

VĂ RECOMANDĂM ȘI: Ce zile libere pot obține angajații de acum înainte. Concediu plătit pentru cei care vor să îngrijească un membru al familiei

„O felicit pe Roxana Mînzatu, secretar de stat în Cancelaria Primului-Ministru și fost ministru al Fondurilor Europene, că nu a abandonat acest proiect.”, mai spune Ministrul.

Cu aceste tichete mamele pot să cumpere tot ce au nevoie pentru cei mici, de la scutece, articole sanitare și medicale pentru îngrijirea acestora până la articole de vestimentație inclusiv trusou.

CITEȘTE ȘI: Rămân fără curent electric timp de 2 zile începând de azi. Se întâmplă în zeci de localități din România

Pentru a intra în posesia acestei forme de ajutor social, toate mămicile cu bebeluși de până în 3 luni, care au o situație materială deficitară, sunt îndrumate să se adreseze primăriilor unde au domiciliul pentru a solicita pe baza documentelor depuse, tichetele sociale pe suport electronic în valoare de 2.000 de lei.

 

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele