Angajații de la Fisc intră din nou în grevă. În încercarea de a evita un nou protest, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a anunțat că va crește salariile angajaților din acest sector, așa cum au cerut sindicatele.
UPDATE:
Federaţia Sindicatelor din Administraţia Fiscală ”Solidaritatea”, afiliată la Blocul Naţional Sindical, a organizat, marţi, o grevă de avertisment la nivel naţional, între orele 08.00 şi 10.00.
Totodată, începând cu ora 9.00 este programat un miting de protest în faţa Ministerului Finanţelor.
”Am tot încercat să negociem cu Guvernul, nu am reuşit. Noi vrem să păstrăm locurile de muncă, să păstrăm veniturile şi un statut propriu!”, a afirmat Dorin Modure, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală ”Solidaritatea”.
Potrivit BNS, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane în 11 august, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.
Sindicaliştii din Administraţia Fiscală organizează marţi, 22 august, o grevă de avertisment şi pichetarea Ministerului de Finanţe, a declarat, pentru AGERPRES, Dorin Modure, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală „Solidaritatea”.
„Mâine (marţi, n.r.) urmează să aibă loc o grevă de avertisment în toată ţara, pe unde avem noi membri, şi o pichetare la Ministerul de Finanţe. Motivele sunt mai multe, sunt mai vechi, le-am tot anunţat în ultimele luni. Am tot încercat să negociem cu Guvernul, nu am reuşit. Noi vrem să păstrăm locurile de muncă, să păstrăm veniturile şi un statut propriu”, a spus Dorin Modure.
El a afirmat că acestea nu sunt cereri nerealizabile şi că au oferite soluţii pentru solicitări.
„Acţiunea principală de mâine este greva de avertisment. Acesta este de la 8:00 la 10:00. Pichetarea este de la 9:00 la 10:00”, a precizat Dorin Modure, el menţionând că la pichetarea din faţa ministerului nu vor participa foarte mulţi angajaţi pentru că aceştia vor fi la grevă.
„După aceasta trebuie să treacă minimum două zile şi putem să declanşăm greva propriu-zisă. Probabil către asta ne vom îndrepta, dar este de durată, trebuie să rezolvi nişte proceduri, trebuie să vedem dacă Guvernul este dispus să discute cu noi şi să mai rezolve din solicitări sau nu. Deci nu ştim ce va fi în viitor, dar următorul pas posibil este greva propriu-zisă”, a declarat Dorin Modure.
Peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane în data de 11 august, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.
Ministerul Finanțelor Publice a anunțat că, urmează să pună în dezbatere publică, actul normativ prin care ar urma să fie crescute veniturile pentru angajații din Administrația Fiscală și asta după ce săptămâna trecută, aceștia au ieșit pe holurile instituției din Ministerul Finanțelor Publice, nu au vrut să mai revină la muncă și au contestat măsurile de austeritate pe care intenționează să le ia guvernul.
De frică să nu fie înghețată activitatea acestui sector, Marcel Boloș a anunțat că le va mări angajaților salariile angajaților de la Finanțe. Ei susțin că dacă ministrul nu se ține de cuvânt, această grevă de avertisment s-ar putea transforma într-una generală.