NEWS

Apariția unui supermarket în fața Castelului Bran ar putea să omoare micii comercianți. Cine poate profita, însă!

Apariția unui supermarket în fața Castelului Bran ar putea să omoare micii comercianți. Cine poate profita însă
27 sept. 2021 | 19:46

Mai mulți mici producători din Bran și reprezentanți ai unor asociații din zonă acuză, de aproape doi ani, autoritățile locale că ar vrea să dea aviz pozitiv pentru construirea unui supermarket în apropierea Castelului Bran.

Cei nemulțumiți spun că astfel micile lor afaceri vor fi, practic, distruse, iar estetica zonei nu va mai fi la fel. Mai mult, circulația se va îngreuna lângă Castelul Bran, o zonă și așa aglomerată de turiști, mai ales în sezon sau în weekend.

Ar beneficia viceprimarul de pe urma supermarketului?

Se pare că în spatele acestor decizii s-ar afla, scrie evz.ro, chiar viceprimarul comunei Bran, Gheorghe Moja, unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din zonă.

Acesta a investit acum un deceniu aproximativ 100.000 de euro, împreună cu un prieten, pentru a pune pe picioare afacerea „Măr de Bran”, una care s-a dovedit a fi profitabilă de la an la an.

Gândită inițial ca o mică afacere de familie, aceasta poate fi acum printre motivele pentru care viceprimarul ar putea să își dorească un supermarket renumit în comună.

Pe la colțuri și pe ulițe se vorbelte că dacă se va aproba autorizația de contrucție a supermarketului, acesta va vinde și sucul „Măr de Bran”.

Localnicii ar fi supărați, notează sursa citată, și pentru că, dacă până acum vreo doi ani viceprimarul era de partea lor, susținând micile afaceri locale, acum se spală pe mâini.

„Nu mai sunt eu administrator. Se ocupă asociatul meu, domnul Marius Perșinariu. Nu o să fie niciodată sucul nostru la supermarket, dar puteți să vorbiți cu asociatul meu. Eu chiar nu mă mai ocup de afacere, el e unul dintre marii manageri ai României, deci poate el să vă dea mai multe detalii. Nici nu știu care e punctul lui de vedere. O fi apărând numele meu, dar tot ce pot să vă spun este că eu nu-mi permit să votez cum vreau eu, ci cum vor oamenii. Cu asta cred că v-am spus totul”, a declarat Gheorghe Moja în exclusivitate pentru EVZ.ro.

Viceprimarul comunei Bran susține că votul lui de joi nu va fi deloc influențat de vreo eventuală colaborare între supermarket-uri și brand-ul lui.

Practic, rămâne de văzut dacă!

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele