WORLD

Apple a lansat iOS 15. Ce noutăţi aduce

Apple a lansat iOS 15. Ce noutăţi aduce

Apple a lansat iOS 15, luni seară, aceata fiind cea de-a 15-a versiune a sistemului său de operare pentru smartphone-uri.

iOS 15 este disponibil pentru descărcare şi instalare, așa cum se promisese în cadrul evenimentului de săptămâna trecută în care s-a lansat iPhone 13.

Noua versiune a sistemului de operare aduce unele îmbunătățiri și câteva noutăți.

Focus Modes este una dintre noutăți, fiind opțiunea prin care comportamentul telefonului poate fi schimbat în funcţie de activitatea desfăşurată.

În plus, multe dintre aplicaţiile Apple au primit update-uri. Apple Maps oferă acum un nou mod de vizualizare 3D, dar numai pentru un număr mic de oraşe, iar aplicaţia Notes a dobândit abilităţi noi de organizare a însemnărilor, precum tag-urile.

Se mai remarcă schimbarea de interfaţă a browser-ului Safari, care şi-a mutat tab-urile şi bara de adrese în partea de jos a ecranului, pentru a putea fi mai uşor accesate cu un singur deget. Cei care nu sunt mulţumiţi de această schimbare, pot reveni la vechea interfaţă de la Settings.

Apple a lansat și iPadOS 15, pentru tablete, această versiune oferind câteva mici îmbunătăţiri pentru multi-tasking şi aduce noutăţile primite anul trecut de iOS, precum App Library şi widget-urile ce pot fi plasate oriunde pe ecran.

iOS 15 poate fi instalat pe toate smartphone-urile Apple începând cu iPhone 6S, în vreme ce iPadOS poate fi instalat pe iPad Air 2 şi iPad mini 4 sau mai noi, plus toate versiunile de iPad Pro.

 

[email protected] Bogdan Coroamă este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Univerității Hyperion. Și-a început cariera în presă în anul ... vezi toate articolele