NEWS

Autoritățile locale din Buftea, foarte atente cu proiectele de urbanism pe care le aprobă: „Sustenabilitatea și infrastructura aerisită, primordiale”

Autoritățile locale din Buftea foarte atente cu proiectele de urbanism pe care le aprobă Sustenabilitatea și infrastructura aerisită primordiale

Orașul Buftea, aflat la doar 20 de kilometri de București, este orașul în care mulți locuitori din Capitală și Ilfov ar vrea să trăiască, fiind încărcat de istorie și potențial turistic, dar și cu o bună organizare urbanistică ce crește gradul de confort și bunăstare al cetățenilor.

Condusă în ultimul deceniu de primarul liberal Gheorghe Pistol, alături de Consiliul Local Buftea, localitatea reușește să își mențină farmecul și să nu ia parte la frenezia imobiliară absurdă ce are loc în multe alte zone din jurul Capitalei.

Edilul și-a ocupat funcția încă din 2012, fiind în prezent la al treilea mandat și îl pregătește pe al patrulea. Mai mult, timp de 4 ani, din 2008, a fost consilier Județean în cadrul Consiliului Județean Ilfov, fiind la curent cu problemele pe care urbea pe care o conduce le are și muncind activ pentru a oferi o viață mai bună concetățenilor săi și având pregătirea necesară pentru a duce la bun sfârșit responsabilitatea pe care și-a asumat-o.

Plan îndrăzneț de a schimba Buftea

Încă de la început, planul primarului a fost să transforme Buftea într-un oraș în care oamenii să iubească să trăiască, iar până acum s-a ținut de cuvânt, mai ales din punct de vedere urbanistic și de dezvoltare a urbei pe care o conduce, lucru dovedit de deciziile luate de autoritățile locale în ultimul deceniu.

Până în prezent, în ultimii 11 ani de când este edil, autoritățile locale nu au aprobat construcția vreunui mall sau a unui centru comercial de mari dimensiuni în oraș, iar toți dezvoltatorii imobiliari care au proiecte în această localitate sunt obligați să respecte toate normele de urbanism aflate în vigoare și toți indicatorii zonei unde doresc să construiască, concomitent cu obligația de a dezvolta zona respectivă din punct de vedere social, cu spații verzi și parcuri asta pentru a avea grijă să nu se întâmple, ca în București de exemplu, un haos urbanistic, iar totul să fie construit într-un mod sustenabil în care oamenii să nu se simtă „blocați între betoane”, mai ales că orașul Buftea este o zonă recunoscută pentru caracterul său turistic și de agrement aflată la o aruncătură de băț de Capitală.

Mereu cu gândul la un urbanism sustenabil și aerisit

Toți dezvoltatorii din București și Ilfov știu că administrația locală din Buftea aprobă doar proiectele de urbanism care vin și în sprijinul și folosul comunității locale, care nu vizează doar profitul și aglomerația.

Sursele Mediaflux.ro spun că autoritățile cer tuturor investitorilor din zonă să aibă, pe lângă proiectul respectiv, și o implicare și o responsabilitate socială importantă, mereu cu gândul la viitor și la sustenabilitate Buftei pe termen lung.

De exemplu, pentru blocurile de locuințe, dezvoltatorii trebuie să asigure și drumuri de acces largi, trotuare, parcuri, spații verzi, cât și grădinițe sau creșe ce trebuie să fie disponibile în zonele respective, cât și spații amenajate pentru mijloacele de transport în comun și așa mai departe, astfel încât noile cartiere apărute să fie sustenabile pe termen lung, fără să pericliteze buna organizare a orașului Buftea în viitor.

Mai mult, nici construcțiile în sine nu sunt lăsate de izbeliște, dezvoltatorii având obligația să aibă distanțe mai mari între clădirile construite, cu spații verzi între, iar balcoanele să nu fie lipite unele de altele, asta dacă vor aprobările necesare de la Consiliul Local Buftea.

Într-un final, tot ce încearcă autoritățile din oraș să facă este să păstreze o infrastructură aerisită, fără anomalii urbanistice, cum tot vedem în alte zone din jurul Capitalei.

Buftea, un loc plin de istorie cu potențial turistic major

Cu o populație de peste 22.000 de locuitori, orașul Buftea este al treilea centru urban al județului Ilfov din punct de vedere demografic, după Voluntari și Pantelimon, fiind atestat documentar încă din 1752.

Datorită reliefului diversificat, orașul fiind străbătut de la nord la sud de râul Colentina, cu o salbă de lacuri și înconjurat de o perdea deasă de păduri rămase aici mărturie a vechiului codru al Vlăsiei, Buftea atrage deopotrivă atât turiști, cât și persoane care ar vrea să se mute în această zonă. Mai mult, tot aici se găsește și Palatul Știrbei, realizat de Barbu Știrbei încă din anul 1850, fiind un loc de refugiu pentru Regina Maria și copiii săi în timpul Primului Război Mondial.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele