NEWS

Avertizare ANM. Cod galben de ploi, vijelii și grindină pentru jumătate de țară | HARTĂ

Avertizare ANM. Cod galben de ploi vijelii și grindină pentru jumătate de țară | HARTĂ
Sursă foto: Pexels

E avertizare ANM pentru jumătate din țară. Se anunță averse, vijelii și grindină în cea mai mare parte a Transilvaniei până sâmbătă. De asemenea, în Capitală, vor fi ploi și descărcări electrice în a doua parte a zilei.

Jumătate de țară sub avertizare ANM

Administrația Națională de Meteorologie transmite că în cea mai mare parte a Transilvaniei și a zonei montane și local în Muntenia și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Cod galben
Sursă foto: ANM

Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50…60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp.

Astăzi, manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. Sâmbătă va mai ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării, conform ANM.

Prognoză pentru București

În Capitală, valorile termice, mai ales cele diurne, vor fi mai scăzute față de zilele precedente, dar se vor situa în continuare peste mediile multianuale. Temperatura maximă va fi de 29…30 de grade, iar cea minimă de 15…17 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, mai ales în a doua parte a zilei și noaptea.