NEWS

Bani mai mulți din august pentru pensionari! Sume suplimentare pentru venituri sub 2.000 de lei

Bani mai mulți din august pentru pensionari Sume suplimentare pentru venituri sub 2.000 de lei
Sursă foto: Playtech

Veste de ultimă oră pentru mulți pensionari din România. Vizați sunt cei care au venituri lunare mai mici de 2.000 de lei. Astfel, ei se vor putea bucura de banii în plus chiar din luna august.

Bani mai mulți din august pentru pensionari! Sume suplimentare pentru venituri sub 2.000 de lei

Se dau bani în plus acelor pensionari aflați în nevoie, motiv pentru care statul îi va ajuta să facă față creșterii prețurilor actuale și să-și satisfacă nevoile de bază. Astfel, în iunie, pensionarii au primit a treia sumă de bani pentru a-și cumpăra alimente și mese calde, iar în august o vor primi pe cea de-a patra. Sprijinul financiar continuă să fie oferit celor care au această nevoie, fiind vorba de 250 de lep pentru fiecare tranșă care intră direct pe card.

Cine beneficiază de vouchere pentru alimente:

De asemenea, pensionarii sistemului public de pensii, inclusiv cei înregistrați în casele de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special. Aceștia sunt eligibili dacă veniturile nete lunare înregistrate în 2022 sunt mai mici sau egale cu 1500 lei și în 2023 sunt fie mai mici, fie egale cu 1700 lei.

Copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, care au venituri nete lunare proprii de până la 1500 lei în 2022 și până la 1700 lei în 2023.

Familii cu cel puțin doi copii în întreținere, care au venituri nete lunare pe membru de familie de până la 600 lei în 2022 și până la 675 lei în 2023, arată România TV.

Familiile monoparentale care au venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei în tranșele din 2022 și mai mici sau egale cu 675 lei în tranșele din 2023 sunt eligibile pentru voucherele pentru alimente.

Noi vouchere promise de Ciolacu

Guvernul Ciolacu a prezentat, luna trecută, o serie de propuneri referitoare la acordarea de vouchere. Acestea includ tichete pentru sport, carburanți, alimente, creșe și grădinițe, destinate în special mamelor și pensionarilor. Aceste măsuri au fost propuse cu scopul de a sprijini și încuraja anumite categorii de cetățeni să beneficieze de beneficii și facilități în diverse domenii ale vieții lor de zi cu zi.

În programul guvernamental al noului premier al României, Marcel Ciolacu, se regăsește o serie de vouchere care ar urma să fie acordate cetățenilor români în anumite condiții. Acestea includ:

  • Vouchere pentru sport, creație și artă, care vor fi acordate familiilor monoparentale.
  • Un card național care va oferi reduceri la alimente, carburanți, transport, servicii bancare, educație și recreație, disponibil pentru familiile cu mai mult de trei copii.
  • Vouchere pentru after-school, creșe și grădinițe private, destinate familiilor cu un venit de aproximativ 8.000 de lei.
  • Vouchere în valoare de 2.500 de lei pentru consultații și analize medicale, destinate viitoarelor mame.
  • Aproximativ 1,5 milioane de pensionari cu pensie minimă sau pensie de invaliditate vor beneficia de mese calde, pachete alimentare acasă și asistență medicală la domiciliu.

Scopul e de a sprijini familiile și categoriile vulnerabile pentru a le oferi acces la servicii și resurse esențiale în diverse domenii ale vieții lor de zi cu zi.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele