LIFESTYLE

Băuturi calde pentru vremea rece. Și cu alcool, dar și fără

Băuturi calde pentru vremea rece. Și cu alcool dar și fără
www.cdn.hellotaste.ro

Sunt multe băuturi calde pentru vremea rece care merită consumate de fiecare dintre noi. Fiecare dintre ele are un gust apare și de aceea vor încânta papilele gustative. 

Cu siguranță fiecare persoană adore să consume ceva cald pe timp de iarnă. Fel de fel de arome vă vor aduce o oază de relaxare, dar și liniște. Atunci când aveți puțin timp liber la dispoziție, savurați ceva plin de savoare, făcut acasă la voi. Mai jos aveți o listă de delicii, unele cu alcool, altele nu.

Băuturi calde pentru vremea rece

Ciocolată caldă

Ciocolata caldă nu constă doar în acele prafuri din pliculețe pe care le dizolvăm în apă fierbinte. Ea este mai mult de atât. Pentru a face una delicioasă aveți nevoie de:

  • 50 grame de zahăr
  • 20 grame de cacao
  • 500 ml de lapte
  • 150 grame de ciocolată neagră

Pentru început trebuie să puneți la fiert laptele cu zahărul până când acesta se topește. Ulterior, adăugați cacao și amestecați cu ajutorul unui tel pentru a nu rămâne cocoloașe. Rupeți ciocolata și puneți-o într-un bol. Puneți peste amestecul făcut anterior și amestecați pentru a se dizolva complet. Turnați înapoi în crăticioară și lăsați să fiarbă, dar să amestecați continuu. Puteți să adăugați niște scorțișoară pentru mai mult gust sau orice altceva vă place.

Ceai de ghimbir

Rade două lingurițe de ghimbir. Pune apă clocotită peste și lasă la infuzat circa 15 minute. Ghimbirul poate fi folosit în mai multe rețete. Începând de la supe până la salate, sucuri și prăjituri. Dă o aromă excepțională. Datorită proprietăților antibacteriene, poate reduce manifestările gripei sau ale răcelii. Poate contribui la diminuarea infecției din organism. El întărește sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva virusurilor sau bacteriilor.

Ceai de scorțișoară

Veți avea nevoie de:

  • apă
  • o linguriță de scorțișoară măcinată
  • ghimbir proaspăt răzuit
  • două linguri cu miere

Se pune la fiert apa, cam un litru, iar peste ea adăugați scorțișoara și ghimbirul. Lăsați să fiarbă cam 10 minute. Când este gata, lăsați să se mai răcească puțin și apoi puneți două linguri cu miere.

Vin fiert

Nu avea cum să lipsească de pe listă vestitul vin fiert. În perioada în care ne aflăm, fiecare persoană se încălzește, fie că se află acasă, fie că se află în concediu, sau pe la târgurile de Crăciun cu vin fiert foarte aromat cu fel și fel de ingrediente. Veți avea nevoie de:

  • un litru de vin roșu demidulce
  • șase lingurițe de zahăr
  • o steluță de anason
  • coaja de la o portocală
  • două batoane de scorțișoară

Încălzește vinul, dar fără a ajunge la punctul de fierbere. Când se înfierbântă se adaugă zahărul și amestecați până când acesta se topește. Apoi puneți scorțișoară, dar și restul de ingrediente. Lăsați la infuzat cam două-trei minute. Când este gata, puneți coaja de portocală foarte bine spălată. Acoperiți cu un capac. Așteptați puțin și puteți servi.

 

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele