Apă caldă sau apă rece? Când și de ce o consumăm pe una, când și de ce o consumăm pe cealaltă. Știm foarte bine că apa este lichidul vieții.
Există o vorbă din bătrâni care spune că fără mâncare poți să stai, dar fără apă nu.
„O persoană are nevoie să bea aproximativ doi litri de apă pe zi pentru ca organismul să îi funcționeze normal. Corpul nostru este format 70% din apă, iar apa ne ajută să ne menținem sănătoși și să păstrăm o greutate și o temperatură cât mai aproape de normal. E foarte important să consumăm apă zilnic pentru că astfel evităm oboseala și ne concentrăm mai bine. Pierderea a 5-6% din volumul total de apă al organismului ne poate da o stare de somnolenţă şi de oboseală, ne poate da dureri de cap sau ameţeală. De asemenea, consumul de apă ne ajută să ne menținem rinichii sănătoși și să nu facem pietre la rinichi.”, povestesc speciliștii în nutriție.
Explicam, mai devreme, la modul general, cât de minunată este apa pentru organismul nostru, iar în cele ce urmează vom discuta punctual despre beneficiile ei.
VĂ RECOMANDĂM ȘI: Sucuri perfecte pentru detoxifierea de după sărbători. Aceste băuturi naturale îți refac organismul
1. Apa are efect energizant!
2. Apa te menține tânăr/ă.
3. Păstrează sănătatea rinichilor.
4. Apa menține sănătatea articulațiilor.
5. Apa menține sistemul imunitar puternic.
Acum, după ce am înțeles care este aportul de bine pe care îl aduce apa în viața noastră, este bine să discutăm când este indicat să bem apă caldă și când este indicat să bem apă rece.
1. Reduce riscul de răceală
2. Îmbunătățește tonusul pielii
3. Reduce tensiunea sistemului nervos
4. Stimulează sistemul imunitar
5. Accelerează metabolismul
1. Reduce senzația de oboseală
2. Reduce riscul apariției migrenelor
3. Relaxează mușchii
4. Desfundă căile respiratorii
5. Deschide porii și curăță pielea