LIFESTYLE

Beneficiile ceaiului de mentă în sezonul rece. Recomandările nutriționiștilor

Beneficiile ceaiului de mentă în sezonul rece. Recomandările nutriționiștilor
Foto: Pixabay

Ceaiul de mentă se dovedește a fi un aliat natural foarte valoros, mai ales în sezonul rece, atunci când virozele sunt la tot pasul. Nutriționiștii și specialiștii în sănătate recomandă această infuzie nu doar pentru gustul său proaspăt, ci și pentru multiplele sale beneficii asupra organismului.

Beneficiile ceaiului de mentă în sezonul rece:

Îmbunătățirea digestiei și combaterea balonării

Ceaiul de mentă conține mentol, un compus cu proprietăți care ajută la relaxarea mușchilor tractului digestiv. Astfel, este eficient în reducerea balonării, a crampelor abdominale și în stimularea secreției de sucuri gastrice, facilitând digestia.

Ameliorarea simptomelor de răceală și gripă

Ceaiul de mentă ajută la desfundarea nasului și ușurarea respirației. Inhalarea vaporilor de mentă poate contribui la ameliorarea congestiei nazale.

Calmarea migrenelor și a durerilor de cap

Mentolul din ceaiul de mentă are efect analgezic ușor, fiind eficient în reducerea intensității durerilor de cap și a migrenelor. Consumul regulat de ceai de mentă poate contribui la prevenirea acestora.

Susținerea sistemului imunitar

Ceaiul de mentă este bogat în antioxidanți, vitaminele A și C, care ajută la întărirea sistemului imunitar.

Reducerea stresului și a anxietății

Aroma plăcută a mentei are un efect calmant asupra sistemului nervos, contribuind la reducerea nivelului de stres și anxietate.

Recomandări ale nutriționiștilor:

Specialiștii recomandă ca în sezonul rece să se consume 1-2 căni de ceai de mentă pe zi, cel mai bine seara. Acesta are un efect calmant, iar în timpul somnului acționează precum un aliat al imunității.

Deși beneficiile ceaiului de mentă sunt numeroase, nutriționiștii recomandă ca băutura să NU fie combinată cu alimente bogate în fier, precum ficățeii de pui. Acesta absoarde fierul, motiv pentru care este de evitat consumul său în timpul meselor care includ carne, pește sau legume cu frunze verzi.

Persoanele cu reflux gastroesofagian ar trebui să evite consumul ceaiului de mentă.

Inna Petrescu este absolventa a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, iar de șase ani activează în domeniul mass-media, fiind pasionată de LifeStyle feminin, astrologie și călătorii. ... vezi toate articolele