LIFESTYLE

Bețișoare de urechi, real pericol pentru cei care le utilizează

Bețișoare de urechi real pericol pentru cei care le utilizează

Atât adulții, cât și copiii au obiceiul de a folosi aceste bețișoare de urechi. Află că nu sunt atât de sigure pe cât ai crede.

De ce să nu folosim aceste bețișoare de urechi

Explicația nu este deloc complicată. Aceste bețișoare pot să împingă cerumenul mult mai adânc, iar din acest motiv, timpanul poate fi afectat. Poate exista posibilitatea de a ajunge la pierderea auzului.

Ceara din urechi este o secreție a corpului, pe care mulți dintre noi o desconsideră și ar face orice să scape de ea, potrivit Adevărul.

Ele nu ar trebui folosite decât pentru curățarea părții externe a urechii și a pavilionului. Ea este o substanță cu rol de securizare a urechii de insecte. Pe lângă acest rol, ceara împiedică dezvoltarea fungilor în urechi și colectează celulele moarte ale pielii, părul și praful care se adună în urechi în urma proceselor de mestecare a hranei și căscatului.

Dacă se adună prea multă ceară, poate afecta auzul. Acest lucru poate să difere de la persoană la persoană. Unii secretă într-o cantitate mai mare, alții într-o cantitate mai mică. Oricum ar fi, corect este să igienizăm urechile corect.

Cum igienizăm urechile în mod corect

Cea mai bună soluție este să ne folosim de un prosop umed. Înainte de asta, trebuie să le spălăm cu apă și cu săpun, dar cu atenție. Aveți grijă ca apa să nu pătrundă în profunzime. Sau o altă metodă e utilizând dischetele demachiante. Spălați partea de la suprafață.

Mai există și spray-uri speciale care au la bază apă de mare dizolvând și eliminând ceara nedorită.

Cristiana Cernega este jurnalist și adoră ceea ce face. Ambițioasă din fire, a reușit mereu ce și-a propus. Este absolventă a Facultății de Geografie, specializarea Geografia Turismului, din cadrul ... vezi toate articolele