BUSINESS

Bitcoin scade cu aproape 10% după ce ce El Salvador l-a adoptat ca mijloc legal de plată

Bitcoin scade cu aproape 10 după ce ce El Salvador l-a adoptat ca mijloc legal de plată

Prețul bitcoin a scăzut cu aproape 10%, după ce El Salvador a adoptat această monedă ca mijloc legal de plată. Scăderea sa are loc în contextul în care chiar în urmă cu câteva zile bitcoin înregistra cel mai înalt nivel din luna mai, respectiv 52.000 de dolari.

El Salvador urmează să adopte cea mai mare criptocurrency prin plafon de piață ca mijloc legal de plată, devenind prima țară care face acest lucru.

Acțiunile cripto adiacente MicroStrategy și Coinbase au pierdut, de asemenea, aproximativ 9%, respectiv 4%.

Marți, El Salvador a dezactivat temporar Chivo, criptomoneda administrată de guvern, pentru a crește capacitatea serverelor, care împiedicau noii utilizatori să îl instaleze, a anunțat președintele Nayib Bukele .

Ca parte a noii legi, companiilor li se va cere să accepte bitcoin pentru bunuri și servicii, deși comercianții care nu sunt capabili din punct de vedere tehnologic să accepte bitcoin nu vor fi obligați să se doteze cu aparatura specifică. Guvernul din El Salvador a instalat 200 de bancomate bitcoin în jurul orașului. De asemenea, a cumpărat 400 de bitcoin în valoare de aproximativ 20 de milioane de dolari.