WORLD

Carnavalul de la Rio, organizat fără restricţii în 2022

Carnavalul de la Rio organizat fără restricţii în 2022
05 oct. 2021 | 16:45

Carnavalul de la Rio va fi organizat fără restricţii în 2022, promite primarul orașului.

Primarul din Rio a promis duminică că va face totul pentru o ediție a carnavalului din 2022 fără distanțare socială, bazându-se pe o vaccinare anti-Covid care va fi apoi în vigoare, după o ediție din 2021 anulată din cauza unei pandemii.

„Cine va sta să respecte distanțarea la carnaval? Este ridicol să ceri un metru de distanță ”, a declarat Eduardo Paes în timpul unei intervenții publice la Rio.

„De acum şi până în noiembrie, vom vaccina toată populaţia din Rio de Janeiro cu două doze… După aceea nu vom mai avea probabil probleme privind restricţiile şi vom avea cu siguranţă carnaval, unul dintre cele mai mari, fără restricţii”, a mai spus primarul.

Numai orașul de aproape 7 milioane de locuitori are peste 34.000 de decese și 480.000 de cazuri de la începutul pandemiei, care a lovit puternic Brazilia, a doua țară cea mai afectată după Statele Unite, cu aproape 600.000 de morți.

Rio a vaccinat deja 99,2% din populația cu vârsta trecută de 12 ani cu o singură doză și 65,9% cu două.

Pandemia a sistat Carnavalul de la Rio pentru prima dată într-un secol

Carnavalul din Rio de Janeiro este un faimos festival ținut anual înainte de Postul Mare și este considerat cel mai mare carnaval din lume, având zilnic câte două milioane de oameni pe străzi. Primul festival de la Rio datează din 1723.

Tipic, parada Carnavalului de la Rio este plină de petrecăreți, turiști și dansatoare ale școlilor de samba din Rio (peste 200, împărțite în 5 divizii).

Carnavalul are loc în mod tradiţional în diferite oraşe din Brazilia în luna februarie.

Conform DPA, Carnavalul de la Rio de Janeiro, din Brazilia, a fost complet anulat în 2021 din cauza unui început lent al campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 şi a numărului mare de infectări.