NEWS

Caz incredibil în Târgu Jiu! Acuzând dureri de burtă, o gravidă a fost operată de hernie. Nici femeia nu știa că e însărcinată

Caz incredibil în Târgu Jiu Acuzând dureri de burtă o gravidă a fost operată de hernie. Nici femeia nu știa că e însărcinată
Sursă foto: Facebook/Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

Un nou caz incredibil în spitalele din România. O femeie de 35 de ani, însărcinată în luna a noua, a fost operată de hernie de către medicii Spitalului Judeţean Târgu Jiu. O anchetă a fost declanșată în acest caz, iar ministrul Sănătății a catalogat totul drept o ”confuzie”.

Caz incredibil în Târgu Jiu! O gravidă a fost operată de hernie

Femeia s-a dus la spital cu dureri groaznice de burtă. Medicii de la UPU au consultat-o şi au stabilit că are hernie inghinală. Au dus-o imediat în sala de operaţie, fără să îi facă nicio ecografie. În timpul intervenţiei, aveau să afle că femeia era de fapt însărcinată în 9 luni şi era în travaliu, transmite Observator.

Nici femeia şi nici cadrele medicale care au consultat-o nu au bănuit nicio clipă că pacienta ar aştepta un copil. Fetiţa nou-născută a fost dusă la secţia de neonatologie, în timp ce mama de 35 de ani este internată la Terapie Intensivă, ambii fiind în stare stabilă de sănătate. Femeia din Tismana mai are acasă două fete de 16 ani.

Se fac verificări și anchete. Reacția ministrului Sănătății

Toți medicii implicați în acest caz au fost chemați de către conducerea unității sanitare pentru a afla exact ce s-au întâmplat. Au fost dispuse verificări pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale în consecință.

„În prezent încercăm să aflăm toate detaliile şi pentru a afla toate detaliile, mediul chirurg şi ceilalţi medici prezenţi în sala de operaţie au fost chemaţi în această dimineaţă de către conducerea unităţii sanitare pentru a-şi exprima punctele de vedere. Menţionez faptul că pacienta în vârstă de 35 de ani se află la Terapie Intensivă pentru recuperarea post-operatorie, iar nou-născutul, este vorba de o fetiţă care s-a născut la greutatea de 3,2 kilograme, este internat la neonatologie. Atât starea de sănătate a mamei, cât şi starea de sănătate a nou-născutei este stabilă şi ambele sunt bine”, a precizat pentru News.ro Mihaela Ţicleanu, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare.

Ea a mai anunțat că la acest moment conducerea spitalului adună date pentru a stabili ce s-a întâmplat.

“Încă încercăm să aflăm care a fost situaţia. Pot să vă spun că se pare că există cazuri medicale, demonstrate, cercetate, în care femeia efectiv nu ştie că este însărcinată. Ea s-a prezentat la spital pentru dureri abdominale, i s-a pus diagnosticul de eventraţie, pentru care s-a şi intervenit şi pe care o şi avea de fapt. Ea zice că nu a ştiut că este însărcinată, în aceste nouă luni nu a fost niciodată la medic. Din ce am putut afla până acum, nu a fost nici măcar la medicul de familie”, a declarat Mihaela Ţicleanu.

Ministrul Sănătății cataloghează totul drept o ”confuzie”.

”Mai multe nu am în momentul de faţă. Nu am informaţii că ar fi fost vreo problemă, în sensul de punerea în pericol a vieţii pacienei. Dar faptul că a existat o anumită confuzie, trebuie să vedem exact care e cauza. Nu pot să vă relatez eu care este sau să vă dau relaţii despre fiecare procedură medicală pe care o aplică medicii din România. Sau nu o aplică, din păcate” a declarat Alexandru Rafila.