LIFESTYLE

Ce este și cum se folosește Palo Santo, considerat lemnul sfânt. Purifică orice casă și are multe beneficii

Ce este și cum se folosește Palo Santo considerat lemnul sfânt. Purifică orice casă și are multe beneficii
sursa foto: harlemcandlecompany

Palo Santo, tradus din spaniolă ca „lemn sfânt”, a fost folosit de secole pentru presupusele sale proprietăți de curățare energetică. Acesta se găsește în principal în America de Sud (Peru, Ecuador) și în unele regiuni din America Centrala. Face parte din familia citricelor, având o legătură strânsă cu tămâia și smirna, având un miros cu note de pin, lămâie și mentă.

Ce este și cum se folosește Palo Santo, considerat lemnul sfânt. Purifică orice casă și are multe beneficii

Trăsăturile și abilitățile sale medicinale și spirituale au fost cunoscute și utilizate de mii de ani de către vraci și șamani, scrie Antena 3.

Poate ajuta la diminuarea reacțiilor inflamatorii, cum ar fi durerile de cap și durerile de stomac, precum și la reducerea nivelului de stres, dar este cel mai bine cunoscut și utilizat pentru abilitățile sale de energizare și curățare spirituală și energetică.

Bețișoarele de Palo Santo pot fi folosite pentru a curată energia negativă din casă ta. Datorită conținutului ridicat de rășină, se crede că lemnul de Palo Santo își eliberează proprietățile purificatoare atunci când este ars. În istoria șamanică a Americii de Sud, se spune că Palo Santo elimină negativitatea și obstacolele și atrage norocul.

Cum poți curăța energia casei cu lemnul sfânt

Pentru a curață energia oricărui spațiu, pur și simplu aprinde un bețișor și apoi stinge flacăra, fluturând ușor bețișorul în aer sau fluturând mâna peste acesta. Fumul alb va fi răspândit de pe bățul mocnit, care se poate dispersa în jurul tău sau al spațiului tău.

Totodată, unii cred că adulmecarea uleiului de Palo Santo poate ameliora durerile de cap. Ca o modalitate de a oferi ușurare, unii experți sugerează să amesteci Palo Santo cu un ulei special și să freci cantități mici pe tâmplele capului. Sau, poți pune uleiul în apă clocotită încălzită și poți respiră aburul care îl emană.

Unii specialiști explică faptul că adulmecarea fumului emanat prin fumigarea unui băț în sine te va ajuta la eliberarea neurotransmițătorilor precum dopamină și serotonină, stimulând în același timp eliberarea de endorfine și encefaline, analgezicele naturale ale organismului.

Mirosul de Palo Santo se presupune că este și un remediu împotriva insectelor. Are o compoziție chimică complexă, care este deosebit de bogată în limonen, care este prezența și în cojile de citrice. Limonenul face parte din apărarea plantei împotriva insectelor.

Uleiul de Palo Santo se presupune că ajută la evitarea răcelilor. Acest lucru se datorează faptului că atunci când uleiurile sale sunt adăugate în apă fierbinte și apoi inhalate, uleiul poate ameliora congestia și durerile în gât, precum și inflamațiile, toate acestea fiind prezente atât în răceli, cât și în gripă.

Același compus responsabil pentru repelența insectelor este, de asemenea, util în tratarea disconfortului stomacal. Limonenul ajută la ameliorarea balonarii, ameliorează greață și crampele.

Palo Santo se găsește în România sub formă de bețișoare, rășină sau conuri care sunt făcute din așchii de lemn fine, amestecate cu un adeziv natural și uscat. Acestea din urmă ard puțin mai ușor decât bețele.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele
Parteneri
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor pe litoral
Veste bună pentru turismul românesc: Noua autostradă pe care se va putea ajunge mai ușor...
Epidemie de singurătate în rândul părinţilor. Doi din trei sunt izolaţi şi epuizaţi
Epidemie de singurătate în rândul părinţilor. Doi din trei sunt izolaţi şi epuizaţi
Elon Musk dă pe toată lumea afară: După ce a concediat 14.000 de angajaţi, celebrul miliardar a decis să renunţe la o divizie întreagă abia formată
Elon Musk dă pe toată lumea afară: După ce a concediat 14.000 de angajaţi, celebrul...
Din secretele super-bogaţilor: Unde îşi pun banii miliardari ca Elon Musk sau Jeff Bezos. Care sunt cele trei domenii unde elita cheltuie cel mai mult
Din secretele super-bogaţilor: Unde îşi pun banii miliardari ca Elon Musk sau Jeff Bezos. Care...
Scandal! Smiley s-a filmat când își lovește soția. Gina Pistol e…
Scandal! Smiley s-a filmat când își lovește soția. Gina Pistol e…
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Băncile din România sunt obligate. Anunț pentru toți românii care au credite la bancă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Șoc în lumea teatrului. Actor român, condamnat la 6 ani de închisoare pentru viol
Șoc în lumea teatrului. Actor român, condamnat la 6 ani de închisoare pentru viol
Adrian Sârbu: Creşterea PIB înseamnă creşterea bogăţiei tale. În România există oportunităţi. Fii vesel, pentru că economia creşte şi bazată pe nivelul tău de bună dispoziţie şi de gândire pozitivă
Adrian Sârbu: Creşterea PIB înseamnă creşterea bogăţiei tale. În România există oportunităţi. Fii vesel, pentru...
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună. CALCUL
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele...
Antreprenorul cunoscut în toată lumea, care şi-a început cariera în unele dintre cele mai prost plătite locuri de muncă: „Niciun loc de muncă nu este sub demnitatea mea. Am curăţat mai multe toalete decât voi toţi la un loc... iar pe unele nu le pot uita”
Antreprenorul cunoscut în toată lumea, care şi-a început cariera în unele dintre cele mai prost...
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
Pensionarii, ținuți în suspans. Poșta Română își bate joc de ei
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care...
Hidroelectrica, anunț de ultim moment pentru toți clienții! Se întâmplă de azi!
Hidroelectrica, anunț de ultim moment pentru toți clienții! Se întâmplă de azi!
Cu ce să stropești roșiile la final de aprilie. Așa vei avea garantat o recoltă bogată
Cu ce să stropești roșiile la final de aprilie. Așa vei avea garantat o recoltă...