NEWS

Ce fericire pentru pensionari! Se dă de la stat cazare, trei mese şi zile de tratament

Ce fericire pentru pensionari Se dă de la stat cazare trei mese şi zile de tratament
Sursa foto: impact.ro / romaniatv.net
14 sept. 2023 | 08:02

Veşti bune pentru pensionari! Biletele de tratament pentru seniori care au rămas nerepartizate se redistribuie în aceleaşi condiţii în aceste zile.

La începutul lunii martie 2023 se anunța faptul că peste 120.000 de pensionari din țara noastră vor putea beneficia de bilete pentru tratamente balneare, notează RomâniaTV.

În ceea ce priveşte costul lor, o parte mică din bilete se acordă gratuit, iar majoritatea pensionarilor nu le plătesc la preţ întreg, ci beneficiază de un ajutor de la stat, astfel că ei mai achită 50% din valoarea tichetului. Nu toate biletele au fost folosite în seriile anterioare, astfel că mai multe judeţe au început redistribuirea acestora în aceste zile.

Biletele de tratament pentru pensionari sunt în serii de 16 zile, din care 12 zile sunt dedicate curei de însănătoșire sau ameliorare medicală.

Astel, mai multe Case de Pensii Județene au anunțat deja că redistribuie din tichetele de tratament, iar doritorii le pot revendica de la ghișeele instituției.

De exemplu, în Bistrița, acestea se pot revendica până la data de 18.09.2023, iar redistribuirea biletelor de tratament va avea loc la data de 19.09.2023 începând cu ora 8:30.

Și la Casa Județeană de Pensii Sălaj au fost repartizate 125 bilete de tratament pentru seria 14. Începând din 27 septembrie, acestea pot fi folosite în următoarele stațiuni: 1 Mai, Bizușa, Buziaș, Călimănești, Covasna, Felix, Geoagiu, Herculane, Moneasa, Ocna Șugatag, Saturn, Tășnad și Vatra Dornei.

Doritorii își pot ridica biletele de la sediul instituției, până în data de 15 septembrie (zilnic între orele 8 – 14 și vineri între orele 8 – 13). Redistribuirea biletelor de tratament, alocate şi neridicate de către persoanele care au fost în repartiție, se va face în funcție de punctajul obținut în urma depunerii cererii în perioada 18 – 26 septembrie.

Bilete de tratament balnear pentru pensionari, disponibile la Casele de Pensii Neamț și Argeş

La eliberarea biletelor de tratament, beneficiarii se vor prezenta cu actul de identitate în original, cuponul pentru plata pensiei din luna august (copie și original)/adeverința eliberată de către angajator cu câștigul brut aferent lunii anterioare eliberării biletului, precum și biletul de trimitere formular cu regim special eliberat de către medicul de familie/medicul de specialitate (copie și original). Este important ca pe biletul de trimitere să fie specificată stațiunea în care se recomandă efectuarea tratamentului balnear.

Sejurul asigurat printr-un bilet de tratament este de 16 zile, acesta având incluse cazarea cu trei mese pe zi și tratamentul pentru o perioadă de 12 zile.

La Casa de Pensii Neamț sunt 128 bilete de tratament balnear – a XIV-a serie în stațiuni precum Amara, Bălțătești, Buziaș, Covasna, Căciulata, Eforie Nord, Felix, Herculane, Lacu Sărat, 1Mai – Oradea, Mangalia, Neptun, Nicolina, Olănești, Sovata, Saturn, Sarata Monteoru, Slanic Moldova, Tușnad și Vatra Dornei, pentru perioada 27-30 septembrie 2023.

Ridicarea biletelor de tratament balnear alocate se va realiza numai după informarea telefonică, la data stabilită, de luni până vineri, între orele 8.30 – 13.00.

Casa Judeţeană de Pensii Argeş a început distribuirea biletelor de tratament balnear pentru seria 14 din acest an, cu date de plecare în perioada 27 – 30 septembrie 2023.

Sunt disponibile 169 bilete de tratament balnear in statiunile 1 Mai, Amara, Bala, Buzias, Caciulata, Calimanesti, Covasna, Eforie Nord, Felix, Govora, Herculane, Moneasa, Neptun, Olanesti, Pucioasa, Saturn, Slanic Prahova, Slanic Moldova, Techirghiol si Vatra Dornei.

Repartitia poate fi consultata si pe site-ul institutiei www.cjparges.ro.

Mai multe detalii, AICI.