LIFESTYLE

Ce filme vedem în luna martie? Regizorii au pregătiti producții excepționale cu actori consacrați

Ce filme vedem în luna martie Regizorii au pregătiti producții excepționale cu actori consacrați
Sursa foto: Euronews.ro / Canva

Cele mai așteptate filme ale lunii martie vor fi lansate pe platformele de streaming Netflix sau HBO. Cinefilii se vor putea bucura de producții excepționale cu actori consacrați, de la Kate Winslet la Guy Ritchie.

Comedii, drame, thriller sau acțiune toate prodcuțiile vă vor ține cu sufletul la gură. Satira „The Regime” deschide topul celor mai așteptate filme ale primăverii.

1. Filme de excepție în luna martie: The Regime

În această satiră absurdă și oportună, Kate Winslet este spectaculoasă și amuzantă în rolul Elenei Vernham, cancelarul autocratic al unei țări fictive din Europa Centrală. Ea este o figură uneori înfricoșătoare, alteori ridicolă, care cade sub influența unui soldat sociopat, Herbert Zubek (Matthias Schoenaerts), care lucrează pentru ea în palatul extravagant.

Hugh Grant apare într-un episod remarcabil interpretându-l pe predecesorul Elenei în funcția de cancelar, iar Martha Plimpton într-un altul în rolul unui senator american care negociază politica externă cu ea. Will Tracy, care a scris recenta comedie neagră The Menu și a scris pentru Succession, creează o lume care o umbrește pe a noastră.

„Acesta nu este un spectacol de actualitate”, a declarat Winslet pentru New York Times, deși Tracy a declarat că a cercetat lideri din Siria, Rusia și România. Stephen Frears (The Queen) și Jessica Hobbs (The Crown) au regizat fiecare câte trei episoade. „The Regime” are premiera pe 3 martie la HBO în SUA și pe 8 aprilie la Sky Atlantic și NOW în Marea Britanie. Lista continuă cu alte filme pe care nu ai voie să le ratezi.

2. Maria și George

Julianne Moore este un deliciu intrigant în rolul adevăratei Mary Villiers, contesă de Buckingham, în această dramă istorică, care este plasată în secolul al XVII-lea și este plină de intrigi de palat, dar se simte ca o telenovelă contemporană diabolică cu decoruri mai somptuoase.

Soția unui aristocrat minor, Mary vede o oportunitate irezistibilă atunci când își dă seama că Regele James I are ochi pentru tinerii chipeși, un tip pe care al doilea fiu al ei, George, îl încadrează perfect. Tot ceea ce trebuie să facă este să i-l arunce în calea regelui.

Nicholas Galitzine, care l-a interpretat pe prințul britanic care se îndrăgostește de fiul președintelui american în comedia romantică Red, White and Royal Blue, este George, care ar fi preferat un tânăr chipeș al său în locul lui James (Tony Curran), un bărbat de vârstă mijlocie și plin de viață.

Dar ce poate face un al doilea fiu? Nicola Walker o interpretează pe influenta doamnă de onoare a reginei consort a lui James. Serialul a fost filmat la proprietăți și case istorice din Marea Britanie, inclusiv la fosta reședință regală Knole. „Mary și George” are premiera pe 5 martie pe Sky și Now în Marea Britanie și pe 5 aprilie pe Starz în SUA.

3. The Gentlemen

Guy Ritchie a bazat acest serial pe filmul său din 2019, The Gentlemen, plasându-l în aceeași lume, dar cu un set de personaje complet diferite. De data aceasta, nu există niciun Matthew McConaughey în rolul șefului unui imperiu ilegal de canabis care operează în casele domnești ale aristocraților britanici săraci în bani.

Aici Theo James îl interpretează pe Eddie Horniman, duce de Halstead, care moștenește una dintre aceste proprietăți și se vede atras în lumea criminală. Ray Winstone joacă rolul unui șef mafiot încarcerat, al cărui testament este impus în exterior de fiica sa, Susie (Kaya Scodelario).

Thriller-urile de acțiune ale lui Ritchie, care revin la Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998), divizează adesea spectatorii, iar această serie nu este diferită. Filmul a fost criticat pentru stereotipurile negative despre asiatici, iar în evaluarea serialului, făcută de The Hollywood Reporter, se spune că „scăderea rasismului ocazional antiasiatic este binevenită”. Dar London Standard a fost entuziast, spunând: „Arme, bătrâni și o obsesie ciudată pentru aristocrați – acesta este vârful Guy Ritchie”. The Gentlemen are premiera pe 7 martie pe Netflix la nivel internațional.

4. Merele nu cad niciodată

Romanele lui Liane Moriarty se transformă aproape automat în filme cu vedete, de mare audiență, printre care Big Little Lies și Nine Perfect Strangers. În această adaptare a bestsellerului ei din 2021, Apples Never Fall, Annette Bening și Sam Neill sunt Joy și Stan Delaney, recent pensionați de la conducerea unei academii de tenis.

Când Joy dispare, familia ei, inclusiv cei patru copii Delaney adulți, descoperă secrete care merg mai departe decât misterul locului unde se află Joy, pe măsură ce povestea se derulează înainte și înapoi în timp. Alison Brie și Jake Lacy sunt doi dintre copii, iar o mare parte din suspans se învârte în jurul întrebării dacă ei, sau unul dintre frații sau soții lor, ar putea fi mere viermănoase.

Melanie Marnich, care a scris thrillerul inteligent și întortocheat Murder at the End of the World, este showrunnerul acestei saga promițătoare. Apples Never Fall (Merele nu cad niciodată) are premiera pe 14 martie la Peacock

5. Fetele din autobuz

O versiune foarte ficționalizată și arsă a vieții în campania electorală pentru femeile reporter, serialul se bazează în mare măsură pe experiența lui Amy Chozick ca reporter la The New York Times, relatată în cartea sa de non-ficțiune din 2018, Chasing Hillary.

Pentru serial, co-creatoarele Chozick și Julie Plec (Vampire Academy) au inventat patru femei extrem de diferite, dar la fel de ambițioase și idealiste, care se leagă în timp ce acoperă o campanie prezidențială americană fictivă. Melissa Benoist (Supergirl) o interpretează pe Sadie, reporter la New York Sentinel, un New York Times abia deghizat.

Carla Gugino o interpretează pe veterana de la Washington pentru un ziar rival, Christina Elmore este conservatoarea de culoare improbabilă de la un canal de televiziune care seamănă cu Fox News, iar Natasha Behnam joacă rolul unei influenceri de pe internet care se apucă serios de politică.

Există o poveste de dragoste zădărnicită de un conflict de interese, o luptă pentru a găsi o pastilă pentru avort în timp ce călătorește prin state de dreapta și, mai presus de toate, multă sororitate. Adorarea lui Sadie pentru jurnalismul de școală veche dă numele serialului, o preluare a cărții clasice de campanie a lui Timothy Crouse, The Boys on the Bus (1973). The Girls on the Bus are premiera pe 14 martie la HBO Max, potrivit BBC.

[email protected] Toma Enescu are o pasiune pentru presă, poezie și politică. Îi place să fie informat și este mereu la curent cu ce se întâmplă în spațiul ... vezi toate articolele
Parteneri