NEWS

Ce spun partidele după finalul votului la alegerile locale și alegerile europarlamentare. Mesajele transmise de Ciolacu, Ciucă și Nicușor Dan

Ce spun partidele după finalul votului la alegerile locale și alegerile europarlamentare. Mesajele transmise de Ciolacu Ciucă și Nicușor Dan
sursa foto: colaj foto

Rezultatele difuzate de Antena 3 CNN, duminică, la ora 22:00, arată astfel: PSD-PNL a obținut 54% din voturi, AUR 14%, Alianța Dreapta Unită, ADU 11% UDMR 5%, SOS România 3% , REPER 3%, PUSL 2%.

Până la ora 22:00, duminică, la alegerile europarlamentare 2024, au votat 52,29% dintre alegătorii din țară și străinătate, potrivit datelor furnizate în timp real de Autoritatea Electorală Permanentă. Nicuşor Dan câştigă Primăria Capitalei cu 45% din voturi, iar Gabriela Firea a obţinut 24%, conform exit-poll-ului CURS-Avangarde, pe baza datelor culese până la ora 20.00.

Secţiile de votare pentru alegerile europarlamentare şi locale se închid la ora 22.00, existând posibilitatea prelungirii până la ora 23:59 pentru cetăţenii care se află în sediul secţiei sau la rând în afara acestuia. Votul din străinătate la alegerile europarlamentare continuă până luni la ora 8.00.

Anunțul lui Marcel Ciolacu, liderul PSD

În așteptarea primelor rezultate legate de acest scrutin, premierul Marcel Ciolacu a discutat cu vicepremierul Marian Neacșu, dar și cu Mihai Tudose.

„În această seară, democrația a triumfat. Partidul Social Democrat a câștigat alegerile. Votul de astăzi a arătat că măsurile noastre au fost apreciate de români. Vom avea mai multe consilii județene, mai mulți primari și mai mulți consilieri. Ne-am îndeplinit obiectivul. Guvernul are legitimitate. Scorul de la Primăria Capitalei este o lecție de democrație pe care o respectăm.

Avem o luptă strânsă între sectoarele 1 și 2. Fac apel la cei din secțiile de vot, să rămână în săli până la ultimul candidat”, a declarat Marcel Ciolacu.

Anunțul lui Nicolae Ciucă, liderul PNL

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a venit și el cu un mesaj după finalul alegerilor de duminică, 9 iunie.

„Este o victorie a celor care au dat o lecție de democrație și au ieșit la vot. Peste 2,3 milioane de români au dorit ca PNL să reprezinte România. Le mulțumesc celor 54% dintre românii care au ieșit la vot și au spus ‘nu’ extremismului. Angajamentul nostru este acela de a nu dezamăgi alegători și de a continua să dezvoltăm.  Trăim într-o perioadă complexă din punct de vedere economic. Avem nevoie să rămânem uniți. Vă garantez că PNL va face tot ce îi stă în putință pentru interesele românilor”, a transmis Nicolae Ciucă.

Mesajul transmis de Nicușor Dan, candidatul care rămâne primar al Bucureștiului

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, candidatul care a câștigat încă un mandat în această funcţie, a venit cu un mesaj după ce exit poll-urile l-au dat câștigător imediat după închiderea secţiilor de votare.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan care ar fi câștigat detașat un nou mandat conform exit-poll-ului de la ora 22:00, a declarat, după închiderea urnelor.

”Niciodată politicienii nu vor câștiga alegeri, alegerile sunt câștigate de comunități. Azi am avut o uriașă comunitate, care și-a dorit onestitate în funcția publică, care și-a dorit instituții pentru oameni, dreptate. Sunt copleșit de responsabilitatea pe care mi-o dați și de speranțele pe care le puneți în noi. Am luat foarte multe decizii greșite și probabil că o să greșim în continuare.
Însă ce pot să vă spun că niciodată, asta însemnând niciodată, nu ne-am bătut joc și nu ne vom bate de mandatul pe care ni l-ați dat”, a declarat Nicuşor Dan.

Ce spune George Simion, liderul AUR

Preşedintele AUR, George Simion, a transmis membrilor şi simpatizanţilor partidului să nu creadă rezultatul exit-poll-urilor şi a susţinut că ”partidul corupt comasat a vrut să se asigure prin toate metodele că se va menţine la putere”. El a transmis un mesaj către structurile de forţă, le-a cerut să nu facă abuzuri şi să asigure ordinea de drept.

”A fost o zi în care partidul corupt comasat a încercat prin toate metodele să se asigure că se va menţine la putere. Vor veni nişte rezultate cu partidul corupt comasat peste 50% şi cu noi pe la 15-17%. Să nu le credeţi. Partidul corupt comasat a vrut să se asigure prin toate metodele că se vor menţine la putere”, a declarat George Simion, care şi-a început discursul înainte de ora 22.00 şi de anunţarea exit-poll-urilor.

[email protected] - Claudiu Popa este jurnalist, fotograf și țăran în timpul liber. Cochetează cu presa încă din liceu, când a scris la ziarele Informația Prahovei sau Actualitatea Prahoveană. ... vezi toate articolele
Parteneri
Profesor de la Universitatea București, îmbrăcat în femeie în fața studenților. Postarea devenită virală pe internet
Profesor de la Universitatea București, îmbrăcat în femeie în fața studenților. Postarea devenită virală pe...
Aceasta este cea mai veche gară din lume. Are peste 200 de ani și sute de mii de turiști o vizitează
Aceasta este cea mai veche gară din lume. Are peste 200 de ani și sute...
Ion Cristoiu: Joe Biden a fost victima unui complot din partid. Va fi obligat să demisioneze şi de la Casa Albă. Kamala Harris se comportă deja ca succesoare. Trump nu va câştiga
Ion Cristoiu: Joe Biden a fost victima unui complot din partid. Va fi obligat să...
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie...
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut trece peste asta. ''E păcat!''
De ce s-a despărțit, de fapt, Adriana Bahmuțeanu de George. Adevăratul MOTIV. Nu a putut...
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar au descoperit că nu unde să doarmă
Vacanța în Grecia a unor români s-a transformat într-un coșmar. Au ajuns la cazare, dar...
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft. Bănci, posturi TV, companii aeriene cad unele după altele şi au operaţiunile blocate. Cine este responsabil
Criză la nivel global provocată de o eroare de funcţionare a mii de sisteme Microsoft....
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în anii '90 într-un imperiu cu 120 de magazine, fabrici şi afaceri de sute de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care a reuşit să transforme un magazin deschis în...
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt oribile
Stațiunea din România unde turiștii nu vor să meargă. E foarte populară, dar condiții sunt...
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea sute de mii de lei investiţi au făcut spectacol pe bursă
Alexandru Rafila a dat lovitura. Averea ministrului Sănătăţii a explodat după ce companiile unde avea...
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig puţin”
„Sunt unele luni în care nu îmi permit să am o relaţie. Şi nu câştig...
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Cum au fost păcăliți pensionarii. Abia acum s-a aflat
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Ținuta sclipitoare cu care Gina Pistol s-a afișat pe platourile de filmare de la MasterChef. ”Pur și simplu strălucești”
Ținuta sclipitoare cu care Gina Pistol s-a afișat pe platourile de filmare de la MasterChef....