SPORT

Ce suspendare primește Simona Halep. Nu mai are nicio şansă. Verdict sumbru!

Ce suspendare primește Simona Halep. Nu mai are nicio şansă. Verdict sumbru
SURSĂ FOTO: Eurosport

S-a aflat ce suspendare poate să primească Simona Halep. Campioana noastră nu mai are mari șanse să scape.

Tot mai multă lume vorbește despre o suspendare pentru Simona Halep. Un expert a explicat cazul Simonei, spunând că și dacă va fi nevinovată tot va fi suspendată.

„Halep poate să nu fie vinovată ea însăși de situația respectivă! Codul Mondial Anti – Doping prezumă că este vina Simonei pentru tot ceea ce s-a întâmplat, inclusiv pentru actele pe care le-au săvârșit membrii anturajului apropiat”, spune Mădălina Diaconu, fostă juristă în drept sportiv a Comitetului Olimpic Internațional, conform prosport.ro.

Mai mult, expertul ştie şi ce suspendare va încasa Simona Halep.

Mădălina Diaconu explică faptul că nu este vorba despre o negociere, ci este vorba despre aplicarea regulilor din Codul Mondial Anti-Doping. Acesta nu este negociabil.

„Nu prezintă niște obligații care pot fi adaptate în negocierile între părți. Asta este absolut clar! Este aceeași lege pentru toți sportivii. De altfel, pentru acest motiv, Codul Mondial Anti-Doping a fost adoptat de către guverne. A fost adoptat de către guverne naționale astfel că este un document de drept public, document oficial! Nu este negociabil”, mai spune Diaconu, conform sursei citate.

Spre deosebire de Maria Sharapova, Halep nu a declinat responsabilitatea pentru staff-ul tehnic sau pentru deciziile medicilor.

„Nu a fost vina Mariei Sharapova, a fost vina anturajului, mai ales a managerului (n.r. Max Eisenbud, agenția International Management Group) și a doctorului ei (dr. Anatoly Skalny). Sharapova a trebuit să suporte consecințele. La 1 ianuarie 2016 a intrat în vigoare o nouă listă anti-doping. Staff-ul ei, pur și simplu, nu i-a pus, la zi, tratamentul medical față de această listă care includea și substanța numită meldonium. A fost suspendată, după cum știm 2 ani”, a mai spus Diaconu.

Într-un interviu oferit recent Eurosport, jucătoarea constănțeancă Simona Halep a venit cu noi informații despre procesul în cazul de dopaj în care e implicată.

Astfel, aceasta a transmis că apărarea pe care echipa ei a pregătit-o a fost „extraordinară” și a mărturisit că are încredere că totul „va fi bine”.

Halep a urcat două locuri în clasamentul WTA

Mai mult, Halep a transmis că este dezamăgită deoarece nu a primit încă un răspuns la scandalul de dopaj în care este implicată și ITIA continuă să amâne decizia în cazul ei, cu toate că a căzut deja din clasamentul WTA.

Simona Halep, care nu a mai jucat de un an, a urcat două locuri în clasamentul WTA şi este pe 1.138, cu 10 puncte. Sorana Cîrstea este jucătoarea română cel mai bine clasată, fiind în menţinere pe 30, cu 1400 puncte.