WORLD

Certificatul Digital Covid, obligatoriu în Italia pentru transport și școli

Certificatul Digital Covid obligatoriu în Italia pentru transport și școli
01 sept. 2021 | 13:47

Certificatul Digital Covid devine obligatoriu de astăzi în Italia pentru transporturi și școli. Drept urmare pentru a putea folosi transportul public, oamenii vor trebui să aibă schema de vaccinare completă sau să fi trecut prin boală.

Certificatul de vaccinare, obligatoriu pentru HoReCa și spectacole

La începutul lunii august, autoritățile din Peninsulă au introdus documentul pentru accesul în restaurante și baruri, precum și la spectacole și muzee.

Până pe 31 decembrie 2021, certificatul verde trebuie prezentat pe anumite mijloace de transport publice și private. În special, va fi obligatoriu pe avioanele interne, nave și feriboturi pentru transportul între regiuni, potrivit Digi 24.

În plus, green pass-ul va fi cerut pe trenurile Intercity, Intercity Night și High Speed ​​(trenurile regionale sunt, prin urmare, excluse), precum și pe autobuzele care leagă două sau mai multe regiuni.

Transportul public local este scutit în anumite zone

Pe de altă parte, nu este obligatoriu pentru transportul public local, atât în ​​regiunile din zona albă, cât și în zona galbenă. Aici este prevăzută doar purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Angajații din școli – profesori, portarii, personal tehnic și administrativ – vor fi obligați, tot din 1 septembrie, să prezinte certificatul verde. Numai „persoanele fragile” vor avea dreptul la teste gratuite plătite de Ministerul Educației. Pentru toți ceilalți, în absența certificatului verde, după 5 zile de absență nejustificată, se va declanșa suspendarea contractului de muncă și a salariului, conform La Repubblica.

În prima fază, din 1 septembrie până pe 13 septembrie, green pass-ul va fi verificat printr-o aplicație, iar după aceea este așteptată o procedură automatizată care să accelereze verificările.