Nonconformistul Chef Cătălin Scărlătescu, cunoscut pentru felul lui aparte de a vedea lucrurile, departe de limitele pe care ni le punem noi conservatorii, vine cu o propunere inedită pentru masa de Crăciun. Conștient fiind că toată lumea va explica rețete de sarmale, rețete de salată de beouf, rețete de tobă sau de lebăr, Scărlătesc spune că de pe masa lui de Crăciun, anul acesta, nu va lipsi salata.
Planul simpaticului chef este ca anul acesta să reinterpreteze tradiționalele preparate de Crăciun. Celebrul bucătar de la Antena 1 pare să fie influențat extrem de tare de directivele Uniunii Europene și astfel masa de Crăciun ar fi în ton cu „regulile” de la Bruxelles.
”Dacă nu ne mai lasă UE să sacrificăm porcul în bătătură sau, mai nou, în locul de parcare, hai să ne reinventăm. De Crăciun, hai să tăiem niște ceapă, niște cartofi, chestii vegetariene. Legumele n-au nervi și nu suferă când sunt tăiate.
VĂ RECOMANDĂM ȘI: Se dau 500 de lei de la stat dacă faci asta! Banii intră pe card vineri, 23 decembrie. Sute de mii de români vor beneficia
Anul acesta, de Crăciun, eu propun salatele, sarmalele vegetale, totul din legume. Sunt curios cum arată Crăciunul fără sacrificatul porcului. Eu propun să mâncăm porc atunci când avem poftă de porc, nu doar de sărbătoare, de Crăciun”, ne-a mărturisit Cătălin Scărlatescu.
În altă ordine de idei acest manifest îi pică mănușă lui Chef Scărlătescu pentru că anul acesta sărbătoare îl va găsi în Thailanda, alături de doamna lui și un grup de prieteni. Și, pentru că tot a venit vorba despre doamna lui, să neamintim cât de frumos vorbește Scărlătescu despre Doina Teodoru, doamna care i-a furat inima.
„Este o relație foarte specială și frumoasă… Și așa vreau să rămână.”.