Cine sunt părinții lui David Popovici și cu ce se ocupă cu adevărat

spot_img

David Popovici este omul momentului în România. Puștiul de 17 ani a reușit să uimească o lume întreagă cu performanța incredibilă pe care a obținut-o în urmă cu doar câteva zile la Campionatul Mondial de Natație care s-a desfășurat la Budapesta.

De departe, în toate declarațiile publice pe care le face adolescentul, părinții lui, Georgeta și Mihai Popovici, sunt cele mai menționate persoane, pe lângă, desigur, antrenorii lui.

Respectul și infinita dragoste pe care le-o poartă campionul la natației celor care l-au adus pe lume și l-au format în omul care este astăzi, a ațintit atenția tuturor asupra lor. Natural s-a născut întrebarea: cine sunt părinții lui David Popovici și cu ce se ocupă cu adevărat.

Părinții lui David Popovici nu sunt persoane care să fi avut vreun contact cu lumea sportivă, mai puțin cu cea a natației, până în momentul în care un medic le-a recomandat să-și ducă fiul la înot din cauza unei scolioze pronunțate pe care o avea atunci când era încă foarte mic.

VĂ RECOMANDĂM ȘI: Răzvan Popescu povestește, în EXCLUSIVITATE pentru MEDIAFLUX.RO, cum a trecut peste operația de micșorare a stomacului | VIDEO

Acela a fost momentul în care, deși nu aveau vreo idee despre asta, viața lor avea să se schimbe definitiv, iar fiul lor se pregătea să devină unul dintre cei mai apreciați campioni ai planetei. În momentul în care cei doi părinți au înțeles că fiul lor are veleități clare, un singur plan au avut în minte: să-i ofere lui David Popovici cele mai bune condiții pentru sportul de performanță. Și au reușit:

„Familia mea a fost, este și va fi întotdeauna stânca mea. M-au călit, mi-au modelat modul de a gândi, de a vedea lumea și, de asemenea, de a aborda sportul. Mama mea, tatăl meu și Adrian, antrenorul meu, sunt adulții de la care am învățat cel mai mult. Și îl putem include și pe fratele meu, cu 8 ani mai mare decât mine, pe această listă a profesorilor de viață”, a mărturisit David Popovici într-un interviu acordat publicației republica.ro.

„Sunt obișnuit să iau micul dejun cu două ore înainte de a înota. Iar antrenamentul de la 5:00 însemna mă așez la masă la 3:00 dimineața. Nu a existat nici măcar o singură dată când părinții mei nu mi-au făcut micul dejun, arătând dragoste infinită pentru mine și respect enorm pentru visele mele”, și-a amintit sportivul.

Cu ce se ocupă părinții lui David Popovici?

Georgeta şi Mihai Popovici și-au organizat viața cu scopul clar de a-și ajuta, susține și înțelege ce se întâmplă cu fiul lor.

„Mama lui David a făcut cursul de ofițer control doping, doar ca să cunoască procedurile, să poată să prevină orice eroare în procesul de pregătire. Dacă ar vrea, ar putea participa la controalele ANAD, la recoltări, dar nu în natație sau la clubul Dinamo, unde activează fiul său”, a declarat pentru GSP.ro Gabriela Andreiașu, director general ANAD.

 

Mihai Popovici, tatăl primului român devenit campion mondial la înot, a terminat ASE şi lucrează în domeniul vânzărilor, însă este în permanență atent la toate suplimentele prescrise fiului său.

Dacă David avea vreo problemă medicală obișnuită, dacă era răcit, de exemplu, se interesau la noi pentru orice medicament simplu. Căutau pe platforma noastră, dar apoi ne cereau și nouă confirmarea că era corect ce citiseră.

Țineam legătura chiar și noaptea, când David concura foarte departe. Părinții îi erau alături, iar tatăl ne scria și ne întreba, nu doar pentru fiul lor, dar uneori și pentru alți colegi de-ai lui.

Știau că le răspundem foarte repede, așa cum facem pentru toți sportivii. David și părinții săi sunt chiar un exemplu, sunt extrem de atenți și de disciplinați cu tot ce înseamnă o carieră profesionistă”, a mai spus Gabriela Andreiaşu pentru sursa citată.


spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Cele mai noi ștri
spot_img
spot_img

Citește și

Cele mai noi ștri
Știri din aceeași categorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.