NEWS

Clanul Ghiocel a pus pe jar poliția din America. Românii, acuzați de crimă organizată

Clanul Ghiocel a pus pe jar poliția din America. Românii acuzați de crimă organizată

Eduard Ghiocel și Floarea Ghiocel, cei doi români, soț și soție, care au înființat Clanul Ghiocele, au pus pe jar poliția din America. Cei doi sunt suspecți într-o anchetă, în urma informațiilor primite de autoritățile americane conform căror aceștia sunt liderii unui grup transnațional de crimă organizată cu sediul în România.

Ei sunt acuzați în fața unei instanțe federale de spălare a 1,4 milioane de dolari, bani proveniți din zeci de furturi, jafuri și escrocherii care vizau în special victime în vârstă din comitatul San Diego.

Alături de ei, sunt luați în vizorul poliției și alți 4 membri ai familiei, printre care Gabriel Ghiocel, Marius Ghiocel, Larisa Ghiocel și Argentina Alexandru. Toți inculpații sunt presupuși asociați ai grupului infracțional transnațional românesc, informează știripesurse.ro.

Clanul Ghiocel a pus pe jar poliția din America. Românii acuzați de crimă organizată

Începând de luni seară, de la ora 21:00, în conformitate cu șapte mandate de percheziție în România emise de Tribunalul București și executate de ofițeri de poliție din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Serviciului de Combatere a Grupurilor Infracționale Organizate și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea din cadrul Poliției Naționale Române, asistați de FBI și IRS, ofițerii au confiscat bunuri ale lui Ghiocel în locații din județul Vâlcea, România, inclusiv vehicule de lux, monede de aur și bani lichizi, în valoare totală de 618.075 de dolari.

Conform documentele poliției, inculpații sunt autorii a 17 furturi de bijuterii în comunități de vârstnici din San Diego între martie 2020 și septembrie 2022. În plângere se precizează că membri clanului Ghiocel au depus, de asemenea, cereri false de șomaj pentru a obține aproximativ 32.250 de dolari din indemnizațiile de asigurare de șomaj din California, destinate să ajute lucrătorii afectați de pandemie.

Clanul Ghiocel spala banii prin amanet, apoi îi trimiteau în România prin intermediul Money Service Businesses sau prin achiziția lingourilor de aur, monede de aur și vehicule de lux din locații din sudul Californiei. În total, subgruparea Ghiocel a repatriat în România active în valoare de 1 367 652,02 dolari din fonduri ilicite, se arată în plângere.

”Un grup de crimă organizată a vizat și jefuit membri ai comunității de vârstnici din San Diego, mulți dintre ei pierzând obiecte de mare importanță personală”, a declarat procurorul federal Randy Grossman. „Vom căuta să facem dreptate pentru aceste victime ale crimei oriunde ne vor duce dovezile, chiar și până în România”.

Grossman a mulțumit echipei de procurori, agențiilor de anchetă și autorităților din România pentru munca excelentă depusă în acest caz.

„FBI ar dori să mulțumească partenerilor noștri locali, statali, federali și români pentru cooperarea incredibilă în acest caz important”, a declarat agentul special însărcinat Stacey Moy, de la biroul FBI din San Diego.

„FBI și partenerii noștri se angajează să cutreiere întreaga lume pentru a-i găsi pe cei care au făcut victime pe cetățenii noștri, pentru a-i trage la răspundere pentru infracțiunile lor și pentru a confisca ceea ce au furat. O mulțumire specială pentru autoritățile române, care au fost esențiale, deoarece pista acestei investigații a dus în interiorul granițelor lor: procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și ofițerii de poliție de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Poliției Naționale Române. Asistența lor este un exemplu excelent a ceea ce poate aduce cooperarea internațională.”

„Această rețea internațională de crimă organizată a vizat unele dintre cele mai vulnerabile persoane din populația noastră. Este important să le transmitem infractorilor mesajul că siguranța tuturor celor din comunitatea noastră contează”, a declarat șeful poliției din San Diego, David Nisleit. „Vreau să le mulțumesc anchetatorilor și procurorilor care continuă să lucreze pentru a face dreptate în numele victimelor.”

„Conform acuzațiilor din plângere, inculpații au făcut victime pe unii dintre cei mai vulnerabili cetățeni ai noștri și au vizat programe de ajutorare în timpul apogeului pandemiei COVID-19”, a declarat Tyler Hatcher, agentul special însărcinat cu investigațiile penale ale IRS din cadrul Biroului din Los Angeles.

„Una dintre principalele noastre îndatoriri în calitate de investigatori financiari este de a elimina profitul din infracțiuni și de a-i trage la răspundere pe infractori pentru acțiunile lor, iar despre asta este vorba în această investigație. IRS-CI va continua să colaboreze îndeaproape cu partenerii noștri locali și internaționali pentru a localiza și a trage la răspundere organizațiile criminale pentru infracțiunile lor.”

Asistența a fost oferită de Poliția Națională a României (Serviciul de Combatere a Grupurilor Infracționale Organizate și Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea) și de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din România (Agenția pentru Combaterea Criminalității Organizate). Biroul pentru afaceri internaționale al Departamentului de Justiție a oferit, de asemenea, o asistență semnificativă.

Ileana Voicu Ghinea este absolventă a Facultății de Jurnalism, din cadrul Univerității Media. A debutat în presă în anul 2004, în echipa Revistei Apropo, a lucrat și pentru Revista Pro TV Magazin, ... vezi toate articolele
Parteneri
Ce trebuie să faci dacă magazinul refuză să îți returneze garanția de 50 de bani pentru PET-uri.
Ce trebuie să faci dacă magazinul refuză să îți returneze garanția de 50 de bani...
Cum poți verifica vechimea în muncă și contribuțiile plătite pentru pensie. Trebuie să urmezi acești pași
Cum poți verifica vechimea în muncă și contribuțiile plătite pentru pensie. Trebuie să urmezi acești...
FT: NATO are doar 5% din apărarea aeriană necesară pentru a proteja flancul estic
FT: NATO are doar 5% din apărarea aeriană necesară pentru a proteja flancul estic
Băutura adorată de români al cărei preț va exploda. Un simplu pahar va fi considerat un adevărat lux
Băutura adorată de români al cărei preț va exploda. Un simplu pahar va fi considerat...
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și ia premiul de 100.000 de euro de la Pro TV?! Surpriză uriașă în finala Survivor!
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și ia premiul...
Orașul din România unde un apartament cu 3 camere se vinde cu 12.000 de euro. E complet mobilat și utilat și are și două balcoane
Orașul din România unde un apartament cu 3 camere se vinde cu 12.000 de euro....
BREAKING Banca Transilvania a anunţat oficial că a cumpărat BRD Pensii. Cea mai mare bancă din România intră astfel pe segmentul de pensii private obligatorii Pilon II
BREAKING Banca Transilvania a anunţat oficial că a cumpărat BRD Pensii. Cea mai mare bancă...
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care, alături de soţul ei, a reuşit să ajungă de la un magazin deschis în anii '90 la 120 de magazine şi afaceri de sunte de milioane de lei
Cine este femeia din Râmnicu Vâlcea care, alături de soţul ei, a reuşit să ajungă...
Dumnezeule! Kate, VĂZUTĂ în public în timpul tratamentului pentru cancer! Fotografia cu Prinţesa de Wales de care toţi vorbesc
Dumnezeule! Kate, VĂZUTĂ în public în timpul tratamentului pentru cancer! Fotografia cu Prinţesa de Wales...
UE a dat ordin. Intră în vigoare peste tot din 1 iulie. România n-are de ales
UE a dat ordin. Intră în vigoare peste tot din 1 iulie. România n-are de...
Vremea devine insuportabilă. Temperaturi de speriat în România
Vremea devine insuportabilă. Temperaturi de speriat în România
Un robot rezolvă un cub Rubik într-un timp record de 0,305 secunde
Un robot rezolvă un cub Rubik într-un timp record de 0,305 secunde
Revine epoca războiului: Cea mai mare ţară europeană care vrea să reintroducă serviciul militar obligatoriu pentru tineri. ”Lumea e din ce în ce mai nesigură”
Revine epoca războiului: Cea mai mare ţară europeană care vrea să reintroducă serviciul militar obligatoriu...
Povestea unui miliardar şi a imperiului armelor creat de el, pe care războiul l-a transformat dintr-un paria al afacerilor într-un erou şi mare câştigător
Povestea unui miliardar şi a imperiului armelor creat de el, pe care războiul l-a transformat...
Zodiile care se îndrăgostesc. Pentru unii nativi vine dezastrul în relație
Zodiile care se îndrăgostesc. Pentru unii nativi vine dezastrul în relație
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Se dau bani pentru digitalizarea primăriilor din țară! Anunțul oficial de la Guvern
Se dau bani pentru digitalizarea primăriilor din țară! Anunțul oficial de la Guvern
Cum arătau Alexia Eram și Mario Fresh la PRIMA lor întâlnire. Poza rară care a scăpat pe net...
Cum arătau Alexia Eram și Mario Fresh la PRIMA lor întâlnire. Poza rară care a...