NEWS

Clotilde Armand, urmărită penal! Și-ar fi folosit funcția pentru favorizarea unor persoane

Clotilde Armand urmărită penal Și-ar fi folosit funcția pentru favorizarea unor persoane
sursa foto: Inquam Photos - George Calin

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand este urmărită penal! Procurorii o acuză de comiterea infracţiunii de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată. Edilul este acuzat că s-a desemnat manager al unui proiect şi astfel a încasat indemnizaţii în valoare de 18.000 de lei.

Clotilde Armand, urmărită penal

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a prezentat miercuri, printr-un comunicat de presă, cum au decurs cercetările în cazul primarului Clotilde Armand. Aceasta îi acuzase pe procurori că i-au schimbat încadrarea în dosar, din suspect în inculpat, „noaptea, ca hoții”, chiar la debutul campaniei electorale pentru alegerile locale, unde ea vizează obținerea unui nou mandat.

Astfel, la data de 4 noiembrie 2022, Agenţia Naţională de Integritate a transmis anchetatorilor un raport de evaluare din care rezultau posibile indicii privind încălcarea de către Clotilde Armand a articolului 301 din Codul Penal – referitor la folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane – în calitate de primar al Sectorului 1.

După două săptămâni, procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la comiterea infracţiunii de „folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”, prevăzută de art. 301 alin. (1) Cod Penal.

Anchetatorii au anunţat începerea urmăririi penale a lui Clotilde Armand.

“Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că în perioada mai 2022 – august 2022, în calitate de Primar al Sectorului 1 din Municipiul Bucureşti, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ca urmare a emiterii Dispoziţiei nr. 715/18.02.2022 prin care s-a desemnat manager al proiectului «Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie», cod proiect MySMIS 152134, cod SIPOCA 1151, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, inculpata a emis patru dispoziţii care au produs foloase materiale pentru sine, beneficiind de majorări ale indemnizaţiilor lunare în sumă de totală de 18.720 lei (venituri brute)”, au transmis procurorii, conform News.ro.

Parchetul răspunde acuzațiilor primarului

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a explicat şi motivele pentru care mai mulţi procurori care investigau aceste fapte nu au mai continuat ancheta.

Astfel, primul procuror desemnat să facă cercetări şi-a încetat activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 la data de 31 decembrie 2022 în urma delegării şi apoi transferului la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

De asemenea, al doilea procuror a fost detaşat în cadrul CSM, la data de 1 aprilie 2023, iar cel de-al treilea procuror s-a transferat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, la data de 1 mai 2023.

Procurorul care anchetează acum a preluat dosarul în data de 2 mai 2023.

Procurorii au menţionat că săptămâna trecută, a fost schimbată încadrarea juridică în cazul lui Clotilde Armand din infracţiunea de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată (5 acte materiale), în infracţiunea de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată (4 acte materiale).

Acuzațiile lui Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunţat că a fost schimbat judecătorul de la Curtea de Apel Bucureşti care analiza dosarul prin care ea cerea anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) şi sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a fost schimbat fără motivare.

„Schimbarea judecătoarei a fost făcută fără niciun fel de motivare, fără niciun argument. Brusc, o nouă judecătoare a preluat cazul şi a respins cererea de a se pronunţa pe sesizarea CCR şi de a suspenda cauza până la soluţionarea acesteia”, a mai spus ea.

Armand a adăugat că ancheta împotriva ei „decurge defectuos”, fiind schimbaţi trei procurori până au găsit pe cineva care să semneze actele de acuzare împotriva sa.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a reacţionat, marţi, după afirmaţiile primarului de la Sectorul 1, Clotilde Armand, potrivit cărora instanţele sunt conduse de marionete PNL-PSD deoarece a fost schimbat judecătorul de la Curtea de Apel Bucureşti care analiza dosarul prin care cerea anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate. CSM a menţionat că aceste afirmaţii încalcă independenţa judecătorilor şi afectează imaginea justiţiei.

Elena Șerban nu s-ar vedea făcând altceva decât presă. După ce a studiat Mass Media și Publicitate la SNSPA, a mers direct către televiziune în 2003. A fost, pe rând, reporter, redactor, productor ... vezi toate articolele
Parteneri
Blocaj în recalcularea pensiilor. Unii români sunt nevoiţi să plătească mii de lei pentru adeverinţe
Blocaj în recalcularea pensiilor. Unii români sunt nevoiţi să plătească mii de lei pentru adeverinţe
Ce trebuie să facă asociațiile de proprietari pentru a instala panouri fotovoltaice pe bloc. Legislația e foarte simplă, așa plătesc locatarii mai puțini bani pe lună la întreținere
Ce trebuie să facă asociațiile de proprietari pentru a instala panouri fotovoltaice pe bloc. Legislația...
Vremea se schimbă drastic. Vin ploile şi vijeliile. ANM: cod portocaliu în 12 judeţe şi cod galben în alte 11 judeţe
Vremea se schimbă drastic. Vin ploile şi vijeliile. ANM: cod portocaliu în 12 judeţe şi...
Satul din România care e la fel de frumos ca Sighișoara. Găsești cazări mai ieftine, toți turiștii pleacă mulțumiți de aici
Satul din România care e la fel de frumos ca Sighișoara. Găsești cazări mai ieftine,...
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre rețaia cu Dragoș Bucur șiu familia ei. Cum au...
Orașul aflat în paragină care atrage în continuare turiști. Mulți vin aici să se bucure de plaje
Orașul aflat în paragină care atrage în continuare turiști. Mulți vin aici să se bucure...
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la
Un nou mare retailer intră pe piaţa din România şi se ia la "trântă" cu...
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră, iar acum firma are venituri de milioane de lei
Cine este antreprenoarea care şi-a deschis propria afacere acum 30 de ani în ţara noastră,...
OOPS! Mădălina Ghenea, cu SÂNII la vedere! Rochia i-a jucat feste, s-a VĂZUT TOT!
OOPS! Mădălina Ghenea, cu SÂNII la vedere! Rochia i-a jucat feste, s-a VĂZUT TOT!
A murit un celebru bucătar-chef. Toată lumea l-a divinizat. Drum lin, maestre!
A murit un celebru bucătar-chef. Toată lumea l-a divinizat. Drum lin, maestre!
Serialul care îi ține pe fani cu sufletul la gură. Încă o lovitură dată de Netflix
Serialul care îi ține pe fani cu sufletul la gură. Încă o lovitură dată de...
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Ciolacu: Introducem azi salariului minim european, în concordanţă cu directiva europeană
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor români: unu din zece colete livrate zilnic vine de pe aceste platforme. Suma medie pe o comandă este de 20-30 de euro, vânzările pot ajunge la 600 mil. euro într-un an
Dezvăluire. Cum au ajuns Temu şi Shein, două platforme din China, „să încarce“ maşinile curierilor...
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen
Povestea româncei care a luat un „maldăr de fier vechi plin cu pânze de păianjen"...
Greșeala pe care o fac mulți credincioși. Perioada în care nu se îngenunchează
Greșeala pe care o fac mulți credincioși. Perioada în care nu se îngenunchează
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine!...
Canicula distruge tot! Se dă apă cu porția în mai multe localități
Canicula distruge tot! Se dă apă cu porția în mai multe localități
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL
Ema Uta, apariție de INFARCT!! S-a văzut TOT prin costumul de baie MINUSCUL