NEWS

Coincidență înspăimântătoare în cazul avionului prăbușit la Milano, în care omul de afaceri Dan Petrescu și familia lui și-au pierdut viața

Coincidență înspăimântătoare în cazul avionului prăbușit la Milano în care omul de afaceri Dan Petrescu și familia lui și-au pierdut viața

Coincidență înspăimântătoare în cazul avionului prăbușit la Milano, în care omul de afaceri Dan Petrescu și familia lui și-au pierdut viața

Accidentul aviatic în care omul de afaceri Dan Petrescu și familia lui și-au pierdut viața a avut loc chiar pe strada care dă numele celei mai mari tragedii aviatice din istoria Italiei.

Aparatul de zbor s-a prăbușit peste o clădire goală, în renovare, în zona San Donato, lângă stația de metrou de pe strada 8 octombrie 2001.

Cel care pilota avionul era omul de afaceri Dan Petrescu, unul dintre cei mai bogați români.

Dan Petrescu și-a pierdut viața, împreună cu familia sa. 

Familia Petrescu se îndrepta cu avionul privat spre Sardinia (Italia), unde milionarul cumpărase, în urmă cu 3 ani, o vilă de vacanță.

Coincidență înspăimântătoare în cazul avionului prăbușit la Milano, în care omul de afaceri Dan Petrescu și familia lui și-au pierdut viața

O coincidență înspăimântătoare în acest caz este însă, numele acestei străzi. Acesta a fost schimbat în urma celei mai mari tragedii aeriene civile din istoria Italiei, tragedia Linate. De aici și coincidența înspăimântătoare în cazul avionului prăbușit la Milano, în care omul de afaceri Dan Petrescu și familia lui și-au pierdut viața

În urmă cu 20 de ani, în dimineața zilei de 8 octombrie, un avion al companiei Scandinavian Airlines care transporta spre Danemarca 110 pasageri s-a ciocnit cu un business jet cu patru pasageri la bord.

Toate cele 114 persoane au murit pe loc în urma coliziunii și patru angajați ai companiei care administra aeroportul, notează Antena3.

Între victime, la acea oră, s-a aflat și un cetățean român. Dar şi un italian născut chiar în San Donato, pe strada unde duminică s-a prăbuşit avionul în care se afla miliardarul român şi în memoria căruia a fost dat numele străzii

Omul de afaceri Dan Petrescu, pilotul avionului prăbuşit la Milano

Pilotul avionului privat prăbuşit duminică la Milano este omul de afaceri român Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani. El se afla în aparatul de zbor împreună cu soţia, fiul lor şi alţi cinci prieteni.

Acesta era considerat, de către mulți actori din real estate, cel mai mare investitor din piață.

Citește și: Detalii despre tragedia aviatică de la Milano! Familia lui Dan Petrescu a plecat spre Sardinia la insistențele fiului, Dănuț Petrescu Jr.

Avionul pe care îl pilota Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, era un avion monomotor. Avionul privat Pilatus YR-PDV era considerat unul din cele mai sigure aeronave de acest tip. Proprietatea milionarului Dan Petrescu, a costat 3,5 milioane de euro, și a fost comandat și achiziționat nou.

Cine era Dan Petrescu, românul care pilota avionul prăbuşit

Dan Petrescu lasă în urmă o avere de 3 miliarde de euro. Și mai multe proprietăți, inclusiv în Monaco, unde era rezident. Dar și afaceri pe care, din păcate, nu le va prelua fiul său, decedat în aceeași tragedie.

Ion Țiriac, care a declarat de multe ori că Petrescu este mai bogat decât el. Avea o serie de afaceri împreună cu acesta, ba mai mult, a spus și că Petrescu l-a ajutat să-și înmulțească banii.

Dan Petrescu a fost unul dintre cei mai discreți milionari din România, un bărbat modest din toate punctele de vedere. Zbura mereu cu avion de linie, inclusiv când mergea acasă, la Monaco. Din aeroport nu lua o limuzină spre casă, așa cum făceau alți români cu bani. Ci aștepta, în rând cu lumea, autobuzul care duce spre oraș.